Animale.ro

Elefantii, "meteorologii" lumii animalelor! Iata ce pot sa faca

Publicat: 20 Oct 2014 | Vizualizari: 758

Elefantii sunt animale inteligente, cu o memorie incredibila (de unde si renumita expresie), insa, recent, cercetatorii au descoperit ca tot aceste creaturi exceptionale sunt si "meteorologi" redutabili!

Mai precis, elefantii africani sunt capabil sa simta apropierea unei furtuni, chiar daca aceasta se afla la o distanta de 240 km, au constatat specialistii de la Texas A&M University.Explicatia? Elefantii au un auz excelent, fiind capabili sa perceapa sunetele joase, astfel ca, atunci cand o furtuna se apropie, aud zgomotele specifice acestui fenomen meteo (tunete, fulgere, ploaia propriu-zisa) de la distante mari.

Concluzia a fost trasa dupa ce specialistii au urmarit 9 elefanti din Namibia, timp de 7 ani. Animalele au fost dotate cu dispozitive GPS, astfel ca expertii le-au putut monitoriza traseul. Cercetatorii au remarcat ca elefantii isi schimbau frecvent directia de mers, constatand ca animalele se intreptau catre furtuni cu scopul de a se bucura de apa ploii.

Studiul a fost publicat in revista PLOS One.

Foto: hdw.eweb4.com

 
 

Sondaj

Ti-ai inmormanta animalutul iubit in stanca,pe munte?
 
 
 

Rase Animale

Ragamuffin

Ragamuffin

Sunt ideale in familiile cu copii, in care mai exista si alte animale de companie, cu precadere pentru ca nu le place singuratatea. Istoricul si originea Originea rasei de pisici Ragamuffin este una misterioasa. Faptele concrete, insa, o plaseaza in stransa legatura cu originea rasei Ragdoll .