Animale.ro

Fiorosul tigru Sandokan de la Zoo Galati, ajutat de doi soricei sa scape de depresie

Publicat: 24 Feb 2015 | Vizualizari: 1362

Tigrul a intrat in depresie dupa ce i-a murit partenera, iar de necaz incepuse sa isi provoace rani groaznice. In disperare de cauza oamenii au crezut ca rozatoarele ii vor capta atentia. Si asa a fost. Acum le ocroteste cu drag.


Sandokan, ajuns la frumoasa varsta de 13 ani si jumatate, cazuse intr-o depresie crunta. Disperati sa ii capteze atentia, ingrijitorii au venit cu aceasta solutie terapeutica si au riscat sa ii trimita in cusca soriceii albi.


 


Paraschiva Vintila, consilier CJ Galati: "Soarecele si pisica se impaca foarte bine. Pentru ca tigrul este totusi, o felina, deci e o ruda mai mare a pisicii, si sigur ar fi putut sa reactioneze ca atare. Dupa cum vedeti, e linistit. Soricelul urca si pe blana, si in jurul lui, simte un suflet aparte si de asta se simte mai bine."Doru Ene, administratorul parcului zoologic: "Problema e cu furajarea soarecilor. Trebuie sa le dau cereale si nu am cum sa ajung, trebuie sa le arunc cate o mana de boabe. Numai cand schimbam boxa, ca trebuie sa facem curatenie."


Din pacate, publicul nu se poate bucura deocamdata de aceasta prietenie neobisnuita. Parcul Zoo din Galati este inchis pentru modernizari si, cel mai probabil, va fi redeschis abia la vara.


 


Sursa foto: rtv.net

 
 

Sondaj

de rasa sau nu?
 
 
 

Rase Animale

Ciobanescul Belgian Tervueren

Ciobanescul Belgian Tervueren

Ciobanescul belgian Tervuren este o rasa de paza impunatoare si foarte constiincioasa, cu un puternic instinct protectiv si teritorial. Aceasta rasa exceleaza ca si caine politist, in operatiunile de cautare si salvare, in detecarea narcoticelor, bombelor si de asemenea, este un protector innascut.