Gardul electric - rolul sau si componentele sale principale

De mare interes in lumea fermierilor, gardul electric este o alternativa ce ii poate scapa pe multi de griji. Vorbim de un mecanism complex, compus dintr-o serie de aparaturi si accesorii, ce are doua roluri extrem de importante.

Pentru inceput, dupa cum toata lumea stie, trebuie spus ca gardul electric poate tine pradatorii la distanta. In functie de zona in care fermierul locuieste, putem aminti, la capitolul pradatori, de vulpe, lup, porc mistret si asa mai departe. Al doilea rol al gardului electric, de asemenea extrem de important, tine de siguranta zootehnistului - animalele aflate la pasunat, imprejmuite cu gard electric, nu trebuie supravegheate continuu.

Cele mai importante componente ale unui gard electric

Dupa cum s-a spus si anterior, gardul electric este format dintr-un ansamblu de componente care ii asigura functionarea continua.

Prima si cea mai importanta componenta a unui gard electric este sursa de energie. Aceasta poate sa provina din mai multe resurse: panouri solare, retea electrica, acumulatori de unica folosinta sau reincarcabili.

Urmeaza, pe aceeasi lista, generatorul de implusuri. Acesta va fi diferit de la un tip de animal la altul. Puterea sa, de exemplu, va fi mult mai mica atunci cand gardul electric imprejmuieste gaini, decat atunci cand imprejmuieste capre.

Tensiunea pe care generatorul de impulsuri o elibereaza se masoara in jouli. Se recomanda o tensiune de 2 jouli pentru animalele cu blana scurta, iar pentru animalele cu blana groasa o tensiune de 5 jouli.

Componentele de imprejmuire sunt de obicei firele sau banda. Rolul lor este cel de a purta impulsurile de-a lungul imprejmuirii, atat timp cat sunt conectate la generator. Daca generatorul de impulsuri este setat la 2 jouli, firele sau banda, ce se foloseste dupa caz, vor purta aceeasi tensiune pe tot parcursul traseului.

SuperFarm Land, magazin online, dar si fizic, pune la dispozitia celor interesati toate elementele necesare pentru a crea un gard electric perfect functional. In cadrul magazinului online se regasesc o multitudine de dispozitive ce pot contribui activ la functionarea in paramentri optimi a unui gard electric. Amintim aici de elemente de monitorizare a starii bateriei gardului electric, cabluri subterane de inalta tensiune, multrimetre digitale de la producatori renumiti in domeniu, cabluri de racordare la impamantare - toate alaturi de elementele principale enuntate anterior.

Cele doua componente secundare ale unui gard electric

Continuand lista componentele de care un gard electric are nevoie pentru a functiona, trebuie trecute in revista si cele secundare. Stalpii de pozitie sunt absolut necesari pentru a se putea stabiliza intreaga constructie. Firele sau banda prin care va circula continuu tensiunea trebuie sa fie intinse complet, sa indeplineasca si rol de delimitare a spatiului, nu doar de transmitere a tensiunii. De aceea, in functie de lungimea lor, dar si de dimensiunea perimetrului ce trebuie imprejmuit, stalpii vor fi amplasati la distante egale unii fata de ceilalti.

Manerul pentru gard electric este de asemenea extrem de important. Din plastic fiind, acesta nu va conduce tensiunea electrica. Manerul pentru gard electric ii permite fermierului sa patrunda in perimetrul imprejmuit chiar si atunci cand firele sau banda sunt conectate la generatorul electric.

Cei ce isi doresc sa isi doteze pasunea sau ferma cu gard electric sunt invitati sa acceseze superfarmland.com. De aici pot achizitiona toate elementele necesare pentru a crea un gard electric perfect functional.

Articole

4 ponturi utile pentru a-ti ingriji pisica Sphynx

4 ponturi utile pentru a-ti ingriji pisica Sphynx

Afla, asadar, cateva ponturi care te vor ajuta sa iti ingrijesti adorabila pisica Sphynx! Pisicile din rasa Sphynx sunt renumite cu precadere datorita infatisarii lor iesite din comun: marea majoritate a exemplarelor sunt golase s...

Am catel mic : probleme frecvente la juniori

Am catel mic : probleme frecvente la juniori

Cu siguranata ca, ori de cate ori vi s-ar intamapla, emotia primelor zile impreuna va fi totdeauna deosebita. Daca sunteti totodata si proprietarul mamei catelului, iar puiul vede lumina zile in casa dumenavoastra, veti avea parte...

Shagya Arab

Shagya Arab

Aceasta varietate a rasei Arabe este exploatata in prezent in Ungaria, Cehia, Romania, Austria, S.U.A., Croatia. Ina anul 1978, W.A.H.O. (World Arab Horse Organization) a elaborat o hotarare prin careĀ  considera toate exemplarele ...

Administratorul unei gradini zoologice, iubit si mangaiat de animalele salbatice (VIDEO)

Administratorul unei gradini zoologice, iubit si mangaiat de animalele salbatice (VIDEO)

Administratorul unei gradini zoologice din Rusia trece fara teama pe langa custile animalelor salbatice, fiind intampinat cu afectiune si mangaieri de catre acestea . El spune ca le iubeste si ca nu i se pare corect ca se afla dup...

Top 5 cele mai noi creaturi descoperite

Top 5 cele mai noi creaturi descoperite

In 2013, printre acestea se numara creaturi precum un gandac care lumineaza in intuneric si cea mai mica vertebrata de pe Pamant. Iata un top cinci al creaturilor descoperite in ultimul an. 5. Maimuta Cercopithecus lomamiensis Mai...

Recomandari

Sondaj

Ce rasa de caine preferi din cele de mai jos?