Animale.ro

Hoplosternum thoracatum de apa dulce

Publicat: 20 Nov 2014 | Vizualizari: 1866

 Hoplosternum thoracatum este un peste pasnic ce trebuie tinut intr-un acvariu mare, de minim 80 litri, cu vegetatie abundenta. Nepretentios, acest peste,  Hoplosternum thoracatum supravietuieste in cele mai grele conditii, dar mediul ideal este apa dulce filtrata, cu pH neutru.


Hoplosternum thoracatum este crescut  cu usurinta si de incepatorii in acvaristica, accepta aproape orice fel de mancare. Fiind un peste omnivor, perioada cea mai buna de hranire este seara. Hoplosternum thoracatum atinge dimensiunea de 18 cm, diferentierea pe sexe facandu-se dupa varsta de 6 luni, femela avand diametrul corporal mai mare, iar masculul avand aripioarele pectorale mai lungi.


Comportamentul pestilor in perioada de reproducere se modifica. Femela capata irizatii violacee pe partea ventrala.Ideal este ca o pereche de pesti  sa fie separata si pusa intr-un acvariu separat, nu neaparat mare, dar cu vegetatie abundenta. Masculul devine agresiv, chiar si cand oferim hrana si construieste in acvariu un cuib de spuma folosind un suport de la suprafata apei, suport ce poate fi furnisat de o frunza, o bucata de geam sau polistiren. Se pot separa si 2-3 femele cu un mascul.


Dupa eclozarea oualor este indicat sa fie indepartata femela.

 
 

Sondaj

caini nu trebuie eutanasiati!
 
 
 

Rase Animale

Irish Terrier

Irish Terrier

  Istoricul si originea Rasa Terrier Irlandez dateaza de aproximativ 2000 de ani, fiind considerata una dintre cele mai vechi rase de Terrieri. Originea rasei este controversata, iar multi sunt de parere ca acest caine a fost creat in sudul Irlandei (Country Cork) prin imperecherea unor terrieri