Interviuri de la DMC 2008

Desi castigatorii de la DMC Show 2008 au apucat sa tearga si praful de pe cupele lor de vreo cateva ori deja, noi doar ce-am reusit sa incheiem editarea ultimelor materiale video de la eveniment. Ce sa-i facem, asa-i cand se suprapun in moduri nefiresti munca deĀ  editare video, cozonacii si sarmalutele.

Avem pentru voi un interviu luat imediat dupa desemnarea BIS cu chiar proprietarul shar-peiului care a castigat BIS, dl. Ichim Edis.

http://www.video-animale.ro/play.php?vid=91

Restul materialelor tin de expozitia Boxer Club Carpatia, expozitie care s-a desfasurat alaturi de cea a DMC. In primul material stam de vorba cu doi dintre participantii la expo Boxer Club Carpatia.

http://www.video-animale.ro/play.php?vid=92

La aceasta expozitie a oficiat in ring dl. arbitru international Alessandro Tanoni invitat din Italia, unul dintre cei mai buni arbitri pentru rasa boxer din Europa. Am putut afla cateva dintre impresiile si gandurile sale fata de expozitia de la Bucuresti. Din pacate, cum aparitia acestui material a fost si asa intarziata, subtitrarea sa l-ar fi intarziat si mai mult. Am avut parte si de ajutorul unui binevoitor translator, care a tradus intrebrile noastre in italiana pentru dl. arbitru Tanoni si tinem sa multumim pe aceasta cale translaorului nostru ad-hoc care a tinut sa ramana anonim.
Vi-l oferim asadar in forma sa originala, nu inainte de a va face si un rezumat celor declarate de arbitru international. L-am intreabt pe dl. Tanoni cum s-a simtit la Bucuresti. Domnia sa ne-a spus ca i-a placut foaret mult, in special grupul de proprietari si crescatori ai rasei boxer de aici si atmosfera din interiorul grupului precum si surpriza placuta pe care acestia i-au facut-o oferindu-i in dar un tablou cu domnia sa inconjurat de portretele celor mai frumoase exemplare de boxer.
Intrebat ce parere are despre cainii pe care tocmai i-a arbitrat, dl.Tanoni a spus ca pe unii deja ii stia sau le stia parintii, dar ca, mai presus de asta, l-a impresionat pasiunea pentru rasa a proprietarilor prezenti la expozitie.
L-am mai intreabt pe dl. Tanoni care sunt cateva defecte si cateva calitati pe care domnia sa le urmareste in arbitrajul unui boxer. Dl. arbitru ne-a spus ca cea mai importanta e cunoasterea defectelor si standardtului rasei in opinia domniei sale. Numai cunoscand defectele, se pot aprecia calitatile si se poate ameliora o rasa. Ca si calitati ar fi insa un cap deosebit care poate da calitatea unui caine care altfel nu ar avea lte defecte.

http://www.video-animale.ro/play.php?vid=94

La final am stat de vorba si cu cativa dintre cei care s-au ocupat de organizarea expo Boxer Club Carpatia. Cum au reusit sa aduca cel mai bun arbitru al rasei, ce dificultati au intampinat in organizare si care sunt satisfactiile lor la finalul unui astfel de eveniment.

http://www.video-animale.ro/play.php?vid=93

Articole

9 curiozitati interesante despre vulpea polara

9 curiozitati interesante despre vulpea polara

Dar cum nu este posibil, te invitam sa te delectezi cu o portie "racoritoare" de curiozitati despre acest animal rezistent care isi duce existenta in cele mai reci teritorii ale planetei. 1. Vulpea polara se mandreste cu blana sa ...

Diabetul la pasarile de colivie

Diabetul la pasarile de colivie

Declanasat de o disfunctie hormonala, acest sindrom poate fi tratat sau, in cazul formei permanente, tinut eficient sub control. Cauzele diabetului la pasari Spre deosebire de mamifere, pasarile nu sufera de diabet din cauza secre...

Cei mai simpatici si populari arici de pe Internet

Cei mai simpatici si populari arici de pe Internet

.. arici. Aceste creaturi mici si tepoase au devenit, in ultimii ani, animale de casa tot mai populare, cea mai indragita specie fiind ariciul african pitic. Asadar, te invitam, in continuare, sa faci cunostinta cu cativa dintre c...

Tinuta aristocratica si mandra a Frizianului

Tinuta aristocratica si mandra a Frizianului

Istoric si origine Calul Frizian isi are originile in Frizia, una dintre cele 12 provincii ale regatului Olandez, situat in nord-vestul Europei. Frizia este o tara straveche, datand din anul 500 i.e.n. , cand frizienii s-au stabil...

Animalele de companie, mai cadorisite decat familia!

Animalele de companie, mai cadorisite decat familia!

Iar, in anumite cazuri, generozitatea indreptata catre caini si pisici o surclaseaza pe cea care ii vizeaza pe membrii umani ai familiei! Un sondaj al Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), la care au part...

Recomandari

Sondaj

Mancare pisicute