Pestele in carantina: afla ce trebuie sa stii

Pentru a evita probleme ulterioare, iata ce trebuie sa stii despre punerea in carantina a pestilor!

Amenajarea unui acvariu de carantina

Primul pas pentru a pune un peste in carantina este amenajarea unui acvariu suplimentar. Acvariul de carantina nu trebuie sa aiba neaparat aceleasi dotari ca vasul in care isi duc existenta pestii in mod obisnuit, ci doar cele obligatorii (cum ar fi un sistem de incalzire si de filtrare a apei, spre exemplu).

De asemenea, este important sa testezi apa din acvariul de carantina, pentru a te asigura ca exista un echilibru chimic optim pentru pestele care urmeaza sa locuiasca in interiorul sau in urmatoarea perioada. Tine intotdeauna cont de nevoile pestelui aflat in carantina, indiferent daca este vorba despre un animal bolnav sau un peste nou care urmeaza sa fie inserat in acvariul principal.

Odata ce ai introdus un peste bolnav in acvariul de carantina, niciun peste nou nu ar trebui sa isi faca aparitia in vas inainte ca primul sa se fi insanatosit. Dupa ce acesta se vindeca, este esential sa igienizezi temeinic acvariul de carantina pentru ca viitorii locatari sa nu contracteze boala pestelui anterior.

Cum alegi locul potrivit pentru acvariu

Medicamentele pentru pestele in carantina

In situatia in care acvariul de carantina serveste pentru a adaposti un peste bolnav, este important sa ii oferi medicatia necesara pentru ca acesta sa se vindece in cel mai scurt timp. Tratamentul optim va fi prescris de un medic veterinar specializat in ihtiopatologie.

Tratamentul medicamentos ar trebui sa vina in combinatie cu hrana oferita zilnic pestelui. Asigura-te ca respecti tiparul alimentar cu care pestele este obisnuit (modifica-l doar la recomandarea unui specialist) pentru a nu-i crea probleme de sanatate suplimentare.

Observarea pestelui

Odata inceput tratamentul, acesta trebuie continuat si dupa ce pestele pare sa se fi insanatosit. Carantina ar trebui, asadar, mentinuta circa 2 saptamani de la schimbarea acvariului, plus inca o saptamana dupa primele semne de insanatosire, astfel incat sa fii sigur ca pestele tau s-a recuperat in totalitate si nu iti va imbolnavi ceilalti pesti la intoarcerea in acvariul principal. In tot acest timp, nu uita sa tii sub observatie calitatea si temperatura apei.

Schimbarea apei

Aproximativ un sfert din cantitatea de apa din acvariul de carantina ar trebui schimbata o data la doua zile. Recomandarea se aplica in special in cazul acvariilor care contin o cantitate de circa 40-50 litri de apa. Lichidul care urmeaza sa fie adaugat in acvariu ar trebui lasat peste noapte, pentru ca mineralele si reziduurile sa se depuna. Schimbarea apei este necesara doar in cazul pestilor bolnavi.

Transferul in acvariul principal

Dupa ce pestele s-a insanatosit complet, este momentul sa il muti inapoi in acvariul principal, alaturi de ceilalti pesti. Asigura-te ca apa din acvariul de carantina nu ajunge in cel principal, intrucat aceasta ar mai putea contine urme de medicamente.

Sursa foto: reefsanctuary.com

Articole

Ce necesitati are un catel in varsta de 16 saptamani

Ce necesitati are un catel in varsta de 16 saptamani

Catelul vostru in varsta de 16 saptamani are nevoie de anumite lucruri pentru a ramane sanatos! Urmatoarea este o lista cu lucrurile recomandate pentru intretinerea starii de sanatate a unui catel in varsta de 16 saptamani, lista ...

Sushi si pisici: O campanie publicitara inedita face inconjurul lumii (FOTO)

Sushi si pisici: O campanie publicitara inedita face inconjurul lumii (FOTO)

Inedita campanie a facut deja inconjurul lumii, felinele avand in acest moment mii de fani in lumea intreaga. Pisicutele -sushi, cunoscute sub denumirea de Neko-Sushi, au fost personajele principale ale unei sedinte foto organizat...

Fa cunostinta cu Venus, pisica incredibila cu doua fete! (Video)

Fa cunostinta cu Venus, pisica incredibila cu doua fete! (Video)

Nu este si cazul lui Venus, o felina cu o infatisare incredibila, de neuitat: pisica s-a nascut cu fata acoperita pe jumatate cu blanita neagra, cealalta jumatate fiind roscata. De parca acest "detaliu" nu era suficient, chipul lu...

Trucuri amuzante pentru caini si stapani

Trucuri amuzante pentru caini si stapani

In perioada dresajului cainele are nevoie sa invete si lucruri mai amuzante. Atat pentru relaxarea lui, dar si pentru placerea dumneavoastra, il puteti invatata cateva trucuri care vor destinde oricand admosfera. Dresajul poate fi...

6 animalute dragalase foc care s-au nascut anul acesta in gradinile zoologice din lume

6 animalute dragalase foc care s-au nascut anul acesta in gradinile zoologice din lume

Porcul cu negi din Visayan Sus cebifrons este o specie de porc salbatic aflat intr-un sever pericol de disparitie. Endemic in insulele Visayan, unde se estimeaza ca n-ar mai exista mai mult de 200 de exemplare, acest animal se reg...

Recomandari

Sondaj

Cum ai vrea sa fie cainele tau?