Animale.ro

Pisicile dorm mai mult de jumatate din viata

Publicat: 04 Mar 2015 | Vizualizari: 3593

Inima unei pisici bate de doua ori mai repede decat a unui om. Motivul: are nevoie de mai mult oxigen, pentru ca are metabolismul mult mai rapid.


Pisica are o temperatura de 38.8 grade Celsius, cu aproximativ doua grade mai mult decat cea a omului. Cele mai mici pisci cantaresc 1.8-2 kilograme iar cele mai mari pot atinge chiar 23 kilograme. Desii multi cred ca pisicile nu sunt expresive, ele au 26 de expresii faciale.


Pisicile cu ochii albastrii si blana alba sunt predispuse genetic la surzenie. Ele nu sufera de singurate, unele chiar se bucura de ea. Sunt sensibile la tonul vocii stiind cand le certi si cand le alinti si iti poate recunoaste mersul de la sute de metri departare.


 S-a descoperit ca este benefic sa ai o pisica. Atunci cand o mangai si o alinti te eliberezi de tensiune si frustrare. Oamenii care au pisici traiesc mai mult, sunt mai sanatosi si mai relaxti.


 


 


 


 


 

 
 

Sondaj

Ce rasa de pisici este preferata ta ?
 
 
 

Rase Animale

Peterbald

Peterbald

Rasa Peterbald este acceptata de organismele internationale, insa desi este inclusa in categoria " pisici fara blana ", cele mai multe exemplare de Peterbald au macar putin par fin si ofera au un risc mai scazut pentru cei alergici la pisici. Istoricul si originea Desi primul exemplar de Peterbald