Animale.ro

Cum scapam de soareci sau sobolani

Publicat: 04 Iun 2013 | Vizualizari: 10546

Descoperirea unor dovezi clare ca avem sobolani in casa sau in dependinte este descurajanta. Sobolanii sunt purtatori de tot felul de boli si raspandesc microbii in timp ce cauta hrana. Ei pot contamina alimente, pot distruge bunuri si isi lasa in urma excrementele. La acestea se adauga bolile purtate de parazitii externi, cum ar fi puricii si capusele.

Sobolaniisisoarecii potajungein casele noastre fara sa se chinuie prea mult.Acesterozatoarepotajungecu usurinta in oricecolt alcasei, prin orificiilemici, prin gurile de aerisire sau urcand pe conductele inalte. Asadar,sobolanii si soareciinu aunici un fel derestrictiiin a accedein interiorulcasei.


Odata ceau intrat, scopul lor este de a gasi hrana. In cautarile lor, rod tot ce le sta in cale si distrug atat haine cat si obiecte de mobilier sau incaltaminte. Pede alta parte, contamineaza suprafetele pe unde merge cu microbii si bolile pe care le poarta.Iata cateva metode naturale de a tine soarecii si sobolanii la distanta, fara a ajunge sa ii ucidem:


1. Esteesential sa mentinem un interior bine aerisit, curat si ingrijit pentru a preveni asaltul rozatoarelor.Fructelestricatede sub copacii din curte ar trebui sa fieindepartatesiaruncate in cosurile de gunoi, deoareceacestefructeatragsobolanii


2. Resturile de mancare nuar trebui sa fielasate la intamplare prin casa sau in jurul acesteia.Deseurilealimentare, cum ar fifructele, legumele,proviziileși resturile depesteșicarnear trebui sa fiearuncatein pubelelede gunoisaucompletarse.Gurile de canalizareconectate lacasaar trebui sa fieacoperitecu capace sau plase deotel, deoareceacesteanupotfiroasedesobolani sau soareci.3. Prin cultivarea deplantedementaputeti tine, de asemenea,sobolanii la distanta, deoarece acestora nu le place delocaroma dementa.


4. Prezenta animalelor de companiecum ar ficainii si pisicile ajuta,de asemenea, la prevenirea invaziei desobolaniin casa ta.Dacaaceste rozatoare simt prezentaanimalelor de companie,nuvor intrain casa.


Pe langa aceste metode pentru aținesobolaniideparte casa ta,exista, de asemenea, si remedii naturalecarenu continnici un fel desubstante chimicetoxicesiotravitoare (nici pentru om, nici pentru alte animale).Aceste tipuride substante sunt îi principallichidesise gasesc ambalate sub forma de spray.


De asemenea, o varianta de substante non toxice care sa ne ajute sa scapam de soareci sau sobolani este momeala atractanta pe suport de batoane sau sub forma de gel, dar si lipiciul pentru soareci - nontoxic, transparent, fara miros, neinflamabil, utilizat pentru eliminarea soarecilor.
http://www.straightdope.com/columns/read/2745/do-mice-fear-the-scent-of-a-cat-do-mice-really-love-cheese


http://www.sooperarticles.com/home-improvement-articles/pest-control-articles/natural-methods-keep-rats-away-house-40750.html


http://voices.yahoo.com/how-rid-rats-methods-eradication-and-126133.html


http://www.wikihow.com/Get-Rid-of-Rodents-Naturally

 
 

Sondaj

Ce caracter al animalelor va place?
 
 
 

Rase Animale

Ibizan Hound

Ibizan Hound

Ibizan Hound-ul este una dintre cele mai vechi si mai pure rase, care s-a adaptat bine timpurilor moderne. Crescut pentru a vana iepuri, atleticul Ibizan Hound este un companion extraordinar, cu care va va placea sa va petreceti timpul liber. Acest caine este foarte sensibil si are nevoie de un