Sfaturi privind achizitionarea unei pasari de companie

Detinerea unei pasari de companie nu este un lucru simplu. Unii papagali pot trai 50-60 de ani, si prin urmare incearca sa fii precaut in alegeri! Achizitionarea din impuls a unui exemplar poate avea repercusiuni care sa dureze o viata intreaga. Desi nu exista un anumit numar de lucruri pe care sa trebuiasca sa le retii inainte de a cumpara o pasare, iata noua aspecte care nu ar trebui niciodata trecute cu vederea.

Este acest tip de pasare potrivit pentru tine? Asigura-te ca stii care sunt motivele pentru care-ti doresti o pasare si de asemenea, asigura-te ca pasarea pe care ti-o alegi le satisface. Cu alte cuvinte, daca iti doresti sa vorbeasca, atunci asigura-te ca iti achizitionezi o pasare care are acest potential.

Ia in considerare speranta medie de viata a unei pasari – ce poate varia de la 10 la 60 de ani, in functie de specie. Iti doresti cu adevarat un animalut de casa ce poate trai mai mult decat tine?

Odata ce te-ai decis la o specie de pasare care intruneste toate necesitatile tale, gandeste-te daca tu i le poti implini pe ale ei. Anumite specii sunt extrem de sociabile si au nevoie de interactiune, precum si de un dresaj regulat.

Cel care iti vinde pasarea are o reputatie buna? Intereseaza-te de seriozitatea acestuia intreband alti proprietari de pasari, medici veterinari si organizatiile de protectie a animalelor. Multi cumparatori afla abia dupa achizitionarea pasarii ca vanzatorul are o reputatie indoielnica.

Vanzatorul are o locatie fixa in care sa-l poti regasi in cazul in care ai nevoie de ajutor? Pasarile sunt adesea vandute la piatele ambulante sau la marginea drumului – evitati procurarea lor din acele locuri, daca veti dori sa mai regasiti vanzatorul vreodata.

Vanzatorul iti ofera vreo garantie? Fii suspicios cu orice vanzator care nu-ti ofera nici o asigurare cu privire la starea de sanatate a pasarii.

Esti familiarizat cu cerintele nutritionale ale acestei pasari? Anumite specii au nevoi speciale. De exemplu, pasarile Mynah (mierlele indiene) au nevoie de o dieta saraca in fier. Un alt lucru de retinut este modul de prezentare al dietei pasarii respective. In cea mai mare parte, dietele din seminte sunt lipsite de valoare nutritiva. Intreaba daca pasarea deja consuma o hrana adecvata. Daca nu, ea va trebui schimbata cu una corecta. Tine minte ca trecerea unei pasari varstnice de la o dieta la alta este destul de dificila.

Este aceasta pasare sanatoasa? Desi trebuie sa mergi cu ea la veterinar pentru un control de specialitate, exista, totusi, cateva semne dupa care iti poti da si tu seama de starea ei de sanatate - ochii sunt limpezi si stralucitori, penajul este curat si neafectat, iar per ansamblu sa para vioaie si reactiva.

Este casa ta pregatita pentru pasarea respectiva? Ai o colivie adecvata pentru aceasta? Este dispusa aceasta intr-o locatie corespunzatoare – intr-un loc usor de abordat, insorit si departe de curentii de aer? Ai aranjat stinghiile corect? Acum nu-ti mai ramane decat sa ii procuri jucarii si alte accesorii necesare. 

Daca esti bine informat inainte de achizitionarea oricarui animalut de casa vei reusi sa transformi aceasta experienta intr-una fericita si plina de impliniri!

Articole

Papagalii: Cat de inteligente sunt pasarile?

Papagalii: Cat de inteligente sunt pasarile?

Ii spunem cuiva "papagal" cand constatam ca vorbeste prea mult si nu e prea inteligent. Papagalii pot fi insa prietenii ideali, si contrar unor credinte invechite, sunt pasari extrem de inteligente. E adevarat, nu poti sa-l inveti...

CAMARASAURUS-ul („SOPARLA cu CAVITATI”)

CAMARASAURUS-ul („SOPARLA cu CAVITATI”)

Fosilele de Camarasaurus au fost descoperite in grupuri formate atat din adulti, cat si din exemplare tinere (in nord-estul statului Wyoming, Statele Unite, 1997-1998). Acest lucru sugereaza ca Camarasaurusul calatorea in turme sa...

Probleme comportamentale la un hamster auriu

Probleme comportamentale la un hamster auriu

Afla care sunt cele mai des intalnite probleme comportamentale la un hamster auriu si cauzele lor. Apreciat pentru blana aurie sau maro, hamsterul auriu sirian a fost domesticit relativ recent, astfel ca unele probleme comportamen...

Animale care simt bolile si presimt dezastrele naturale

Animale care simt bolile si presimt dezastrele naturale

1 . Cea mai recenta descoperire se refera la capacitatea unor pasari nord-americane asemanatoare pitigoilor, Vermivora chrysoptera, de a presimti apropierea unei furtuni puternice. In aprilie 2014, in timp ce lucrau la un proiect ...

Cu frigul nu e de glumit! Cum ai grija de animalele de casa iarna

Cu frigul nu e de glumit! Cum ai grija de animalele de casa iarna

Insa nu doar tu si membrii umani ai familiei tale aveti nevoie de protectie pe timp de iarna, ci si "copiii" necuvantatori. Cum le oferi grija necesara animalelor de companie in timpul sezonului rece? Limiteaza accesul la exterior...

Recomandari

Sondaj

Cine-i mai istet?