Infestatie cu nematode

Nematodele canine traiesc in intestinul subtire. Cainii pot fi infectati in mai multe moduri, prin ingerarea oualor de pe sol, ingerarea de rozatoare cum sunt soarecii si veveritele infectate, intrauterin, sau dupa nastere, fiind alaptati de un caine infectat. Nematodele pot fi eliminate cu succes din organismul cainilor.

Denumire populara: Limbrici

Denumire stiintifica: Infestatie cu nematode

Distributie geografica:

Cauze: Toxocara canis (vierme cilindric la caine), Toxascaris leonine, Bayliascaris procyonis (vierme cilindric la raton)

Diagnostic

Semne clinice primare: Infectie "muta" (fara semne clinice observate), Diaree, Abdomen de batracian (mai ales la pui), Voma

Semnalmente clinice secundare: Par mar si uscat, Invaginatie (o ansa intestinala intra in alta, cauzand o obstructie), Pneumonie, Migratii larvare aberante(larvele se "ratacesc" si cauzeaza leziuni in alte organe cum sunt creierul sau ochii).

Incidenta boala: Nematodele sunt paraziti interstinali comuni. Un studiu efectuat in adaposturile din SUA a aratat ca 36% dintre caini erau infectati cu paraziti.

Diagnostic diferential: Infectia cu alti paraziti (tenii, viermi lati, Giardia sau coccidia), Parvoviroza canina, Obstructie intestinala cu un corp strain (o piatra, o jucarie etc. )

Prezentare generala:

Prognostic:
Majoritatea cainilor infectati cu nematode vor avea probleme minime. O deparazitare de rutina va preveni orice problema.

Tratament

Tratament acasa: Un mediu curat este cel mai important in prevenirea infectarii. Adunati fecalele zilnic. Invatati cainii sa isi faca nevoile in zone nefrecventate de copii. Invatati copiii regulile de igiena.

Tratament clinica: Veterinarul va prescrie un deparazitant pentru a indeparta nematodele si orice alti paraziti. Majoritatea cainilor vor necesita mai mult de o deparazitare. Crescatorii trebuie sa se consulte cu veterinarul pentru a determina cel mai bun deparazitant pentru femelele gestante sau care alapteaza.

Tratament recomandat: Deparazitarea periodica facuta la veterinar. Multe animale de companie sufera de investatii cu mai multi paraziti,da r intervalul de deparazitare nu este acelasi pentru fiecare caine.

Actiuni preventive: Un veterinar ar trebui sa se ocupe de diagnosticare si de conceperea unui plan de deparazitare corespunzator. Multe animalute au paraziti si nu se potriveste acelasi deparazitant si acelasi plan de deparazitare tutror. Proprietarii trebuie sa indeparteze fecalele zilnic pentru a diminua riscul de infectare la caini si la oameni.

Pet Vet

Toxoplasmoza este cauzata de un parazit ce traieste in interiorul celulelor. Toxoplasmoza este o boala zoonotica, ceea ce inseamna ca poate fi transmi...

 
 
 

Quiz

Daca te intereseaza ce nume ti s-ar potrivi ca animal de companie alege sa faci acest quiz .

 
Sondaj
nu violati si ucideti animalele!!!