Animale.ro

OTTERHOUND (COPOIUL PENTRU VIDRE)

Lungime par : lung
Talie : mare
Agresivitate : Agresivitate moderata
Familia : Cu copii > 5 ani
Relatia cu alte animale : Nu am si alte animale de copanie
Spatiu : ApartamentIstoricul si origineaCopoiul pentru vidre este originar din Marea Britanie de cateva secole. Desi controversata, multi sunt de parere ca rasa ar fi aparut in urma incrucisarii bloodhound-ului cu griffonii, harrier-ii si terrier-ii. Dupa cum ii sugereaza si numele, rasa a fost dezvoltata pentru a vana vidrele pentru ca la acea vreme populatia de vidre din Anglia era excesiva si intrase in competitie cu pescarii pentru pastravi.
Prima data cand copoiul pentru vidre a fost mentionat in literatura a fost la inceputul secolului al XIV-lea in timpul domniei regelui Edward al II-lea. Cativa regi au fost entuziasmati de copoiul pentru vidre. In jurul anilor 1900, populatia de vidre se diminuase si la fel s-a intamplat si cu cea de copoi pentru vidre. La jumatatea anilor 1970, rasa era pe cale de disparitie si numai datorita eforturilor unor crescatori dedicati, rasa a revenit putin cate putin. Copoiul pentru vidre este considerat o rasa rara, exemplare gasindu-se cu predilectie in Anglia si Statele Unite.
In 1910, copoiul pentru vidre era recunoscut de catre American Kennel Club ca membru al grupei cainilor de vanatoare.
Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele oficii si organizatii internationale: FCI, AKC, KCGB, CKC, NKC, NZKC, CKC, APRI, ACR.Aspectul exterior si dimensiunileCopoiul pentru vidre este un caine de talie mare, aratand ca nepieptanat cu un cap mare si usor ingust. Ochii sunt bine asezati in orbite, iar urechile sunt lungi si atarnande. Gatul este musculos, fiind prevazut cu o salba proeminenta. Pieptul este adanc, iar coada lunga si conica este acoperita cu franjuri de par.
Blana copoiului pentru vidre este caracteristica. Parul exterior are o lungime de pana la 10 cm si este mai scurta pe picioare. Puful profund este mai scurt si de textura lanii. Urechile sunt acoperite cu par, iar coada cu franjuri. Blana poate avea orice culoare sau combinatii de culori. Varietatile de culoare cel mai frecvent intalnite sunt cenusiul sur sau culoarea graului cu marcaje negre.
Copoiul pentru vidre adult poate atinge o greutate corporala in jur de 30-52 kg si o inaltime la nivelul greabanului de circa 60-65 cm.Personalitatea


Copoiul pentru vidre este un caine prietenos si vesel si un animalut de companie devotat familiei sale. Desi sunt inteligenti, unii pot fi independenti si incapatanati. Sunt caini linistiti, dar uneori sunt tentati sa urle spre nemultumirea vecinilor. Le place sa hoinareasca si sa miroase totul si au tendinta de a sforai.Relatiile cu familia si casaCopoiul pentru vidre este un caine de familie bun, dar este cam repezit, neavand prea multa rabdare, motiv pentru care se intelege cel mai bine cu copii de varste mai mari. El se intelege in general, bine cu alti caini si alte animalute de casa, dar asta nu inseamna ca nu va fugari pisicile vecinilor.
Copoiul pentru vidre prefera sa traiasca intr-o casa cu o curte mare, imprejmuita. El nu se adreseaza persoanelor care detin apartamente de bloc, intrucat sunt relativ inactivi in interiorul caminului. Are nevoie de multa miscare si ii place sa innoate. Daca este tinut in casa si i se ofera un program de miscare redus, copoiul pentru vidre este predispus obezitatii. Aceasta rasa se poate adapta sa traiasca si afara, in curte, daca i se pune la dispozitie un adapost.Dresajul


Dresarea si educarea unui copoi pentru vidre necesita rabdare, fermitate si consecventa. Unii copoi pentru vidre pot fi neascultatori si incapatanati.Aspecte particulareBlana copoiului pentru vidre necesita o periere periodica pentru a preveni incurcarea acesteia. Blana trebuie sa arate natural, motiv pentru care ea nu trebuie scurtata. Rasa naparleste moderat.
Acestui caine nu trebuie sa i se permita sa hoinareasca liber din lesa intrucat are tendinta de a fugari pisicile. Unii au tendinta de a urla, in timp ce altii sapa gropi daca sunt lasati singuri afara fara nimic de facut.Boli si afectiuni curenteCopoiul pentru vidre este o rasa robusta si rezistenta cu putine sensibilitati de ordin medical. Dintre acestea cu o frecventa crescuta au fost semnalate urmatoarele:
- displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat aparitia durerii, schiopaturii si artritei consecutive.


- epilepsia este o afectiune a sistemului nervos care se manifesta cu predilectie in jurul varstei de 2-5 ani.


- torsiunea (dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata animalului asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia.


- maladia trombastenica Glanzmann este o tulburare plachetara mostenita care poate fi fatala.Copoiul pentru vidre este, de asemenea, predispus obezitatii, hemofiliei si displaziei de cot.Speranta medie de viata a copoiului pentru vidre este de 10-12 ani.


 

 
 

Sondaj

Iubesti sau nu animalele ?
 
 
 

Rase Animale

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Perro de Presa Canario sau Dogo Canario

Istoricul si originea Originar din Insulele Canare, Presa Canario este un caine musculos cu o personalitate puternica. Aceasta rasa a fost initial utilizata la luptele de caini si a fost creata in urma incrucisarii cainilor de cireada, acum disparuti, care fusesera adusi in Insulele Canare de catre