Animale.ro

Vine vara

16 Apr 2007 -

Q: Se apropie vara; relaxare, soare... Dar lunile calde pot provoca probleme animalutelor noastre de companie?

A: Sa nu uitam ca lunile mai calde le pot provoca si probleme animalelor noastre de companie.

Nu uita sa le dai multa apa pentru a nu se deshidrata pe vreme torida. Mentine bolurile pline cu apa proaspata si curata, iar in cazul in care calatoresti cu masina, ia o sticla mare cu apa si un vas. Este extrem de periculos sa lasi un animal singur intr-o masina parcata la soare chiar si cu un geam deschis deoarece o masina supraincalzita poate avea consecinte letale. Caldura se acumuleaza in masina atunci cand soarele straluceste, iar temperatura din interior poate urca pana la 40 de grade peste temperatura aerului de afara in doar cateva minute.

O zi torida de vara este ideala pentru un picnic sau o petrecere in aer liber, si, in timp ce tu te bucuri de caldura, animalele pot fi chinuite si foarte incalzite la soare. Animalele se pot racori doar gafaind, deci asigura-te ca au acces la umbra, la un adapost adecvat si apa atunci cand sunt afara. Intr-o zi torida, evita sa dresezi animalul pe timpul caldurii de la amiaza si obisnuieste-te si faci acest lucru dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu, atunci cand temperatura este mai scazuta.

Desi blana animalului tau de companie are rol de protectie impotriva razelor soarelui, zonele lipsite de par, cum ar fi nasul si urechile, pot suferi de arsuri.Si animalele albe si in culori deschise, cainii cu firul de par subtire si cei tunsi de curand sunt expusi unui risc mai mare. Cere sfatul veterinarului cu privire la aplicarea cremelor protectoare in aceste zone.

Avem tendinta de a ne preocupa mai putin de siguranta casei pe vreme frumoasa, lasand adesea ferestrele si usile deschise. Daca animalului ii place sa stea pe pervazul unei ferestre deschise, este recomandat sa instalezi un obstacol pentru a nu cadea. De asemeni, nu uita si inchizi poarta gradinii pentru a nu permite accesul animalului. Pentru siguranta, asigura-te ca detaliile de pe placuta lui de identificare sunt actualizate.

Este important ca animalelor de companie sa li se administreze vaccinurile anuale si tratamentul regulat de deparazitare in timpul verii. Trebuie sa verifici regulat si daca au paduchi sau capuse, deoarece acestea sunt mai des intilnite pe vreme calduroasa. Veterinarul te poate sfatui cu privire la tratamente.

Daca planuiesti o vacanta vara aceasta, nu amana aranjamentele necesare pentru animalele de companie. Daca intentionezi sa iei animalul cu tine, asigura-te ca este bine venit. In caz contrar, va trebui sa te ocupi de ingrijirea acestuia pe perioada calatoriei. Este intotdeauna recomandat si alegi un adapost sau un centru de ingrijire autorizat, renumit, si verifici mai intai conditiile de cazare si sa incerci sa faci rezervarile in avans. Intreaba daca se recomanda masuri speciale de precautie, de exemplu vaccinurile Kennel Cough.

Fii atent la potentialele pericole si protejeaza-ti prietenii patrupezi cu putin simt practic, vara poate fi amuzanti pentru toti, desigur cu conditia ca vremea sa fie frumoasa!

Sondaj

Ce rasa de caine preferi din cele de mai jos?