Animale.ro

Caine bolnav

26 Mai 2013 - elena dinca

Q: Cainele de la tara este bolnav de cca. o saptamana.
La mama in sat nu este cabinet veterinar si nu pot duce cainele in autobuz sa fie consultat.
Cainele nu mananca si nu vrea de azi nici sa bea lapte. Mama i-a dat Dicarbocalm acum 5 zile si nu prea s-a modificat starea, iar vineri a fost la farmacia veterinara din satul vecin si a fost sfatuita sa-i dea Cestal, ca sa vomite. Se banuieste ca ar fi luat ceva otravit, atunci cand a fost liber. Nu vrea nici carne si nici lapte.
Are doar senzatie de voma, dar nu a eliminat nimic. Ce as putea sa-i cumpar si sa-i trimit mamei sa-i dea ca sa-l salvez. Va rog sa ne ajutati sa-l vindecam, ca este animal foarte iubit, desi nu este de rasa.

A: Buna ziua!
Fara un examen clinic al animalului,nu va pot ajuta. Voma este un simptom ce apare in numeroase boli,printre care: intoxicatie, boli virale, parazitare. In cazul intoxicatiei, este necesara perfuzarea animalului,pentru a accelera eliminarea toxicului din corp, pe langa tratamentul specific pe care nu-l puteti efectua dumneavoastra. La fel si in cazul bolilor virale(in cazul in care animalul nu a fost vaccinat). Doar in situatia in care este vorba de o boala parazitara, cum ar fi babesioza(transmisa de capuse), ii puteti administra antibiotic pe cale bucala (clindamicina, in doza indicata de farmacistul caruia va veti adresa).

Sondaj

Care rasa de ciobanesc belgian preferi?