Animale.ro

Maladia Carre / Jigodia la caine

06 Ian 2013 - maki_andrea

Q: Am o catelusa de 5 luni metis dalmatian, 12 kg. In urma cu aproape o luna a inceput sa tuseasca si sa aibe scurgeri nazale. Am dus-o la veterinar, care, fara sa o consulte a zis ca are o faringita si i-a dat antibiotic pentru 7 zile. In urma tratamentului nevazand nicio ameliorare, din contra nu manca si era apatica, tusea pana se inneca, am dus-o la un alt veterinar care a spus ca are bronhopneumonie (avea temperatura 39,4, respiratie abdominala) si a inceput sa-i faca tratament injectabil timp de 4 zile. Dupa 4 zile tot nu-i scazuse febra, si i-a dat antibiotic oral pentru 2 zile, timp in care au inceput contractiile musculare usoare la membrele inferioare. Cand a vazut medicul veterinar contractiile a spus ca este suspecta de malatia Carre si ne-a spus sa venim peste 2 zile sa-i facem testul. In aceste 2 zile contractiile au devenit mai puternice; vazand aceastea medicul nu i-a mai facut testul si a bagat-o direct pe Canglob. Ieri i-a facut doar 1ml, astazi la rugaminintile mele i-a facut si restul fiolei adica 4ml.
Specific ca are pofta de mancare, si se plimba, doar ca se ridica cu greutate; nu are si nici nu a avut scurgeri oculare. Acum astept sa vad cum reactioneaza pana maine.
Credeti ca are sanse sa traiasca? Ce sa fac? Are rost sa continui cu Canglob, daca da in ce doze? Initial doctorul a vrut sa-i administreze cate 1 ml/zi timp de 5 zile, dar m-am gandit ca la greutatea ei ar fi apa de ploaie... Doctorul mi-a mai zis ca inca nu s-a ajuns la stadiul nervos pentru ca nu are secretii oculare, dar eu n as crede, si acum nu prea mai am incredere in el. Nici nu as vrea sa-i prelungesc suferinta, iar eu fac eforturi financiare mar pentru a-i sustine tratamentul (1 fiola Canglog 5ml= 150 lei, plus tratamentul de sustinere, vitamine, 40lei/zi), dar nu asta ar fi problema, numai sa stiu ca se face bine...

A: Buna ziua,

Tremuratul membrelor inferioare(daca este coninuu) este un semn nervos. Puteti incerca sa ii administrati in continuare Canglob, eu dau sanse cam de 70%-80% cu tratament,dar odata aparuta simptomatologia nervoasa, nu mai dispare. Doza terapeutică(si maxima)data de producator este de 0,4 ml de produs per 1 kg greutate corporală indiferent de speciile ţintă, vârstă şi sex.

Sondaj

ti-a disparut vreu animal s-au a murit?