Animale.ro

canari cu infectie respiratorie

03 Aug 2013 - carmenMAC

Q: buna ziua.am primit acum6-7 saptamani o pereche de canari .cel ce mi i-a adus era nemultumit de conditiile in care erau tinuti la crescatoria respectiva [a fratelui sau].au fost extrem de grasi si le lipsea coada ,iar aripile erau ciufulite.nu a stiut sa imi spuna istoricul lor vizavi de boli,hrana s.a.i-am tinut la regim si au mai slabit nu agresiv--le-am dat o lingurita rasa de seminte ,mai putin oleaginoase .si fructe.si ou f.rar.acum abia au inceput naparlirea .
problema grava este ca la vreo 2 saptamani dupa adoptie fetita a inceput sa respire din ce in ce mai zgomotos ca si scartaitul rotitei mouse-ului,si s-a tot agravat.se misca din tot corpul cand respira-in special noaptea si dimineata.stranuta mult,mult.am dus-o la doctor care nu a bagat-o in seama ,a spus sa ii dauOxitetraciclina 20% 5 zile urmand la nevoie sa facem injectii.nu o tin in curent si presupun doar ca e mai veche boala caci s-a declansat fara motiv.nu i-a trecut decat 5-6 zile si a pornit iar.am fost la o alta doctora care a spus despre primul ca se pricepe la cai si mi-a recomandat un medicam. la 60 de lei pe care nu mi-l permit ,special,spune dumneaei,pentru raceala canarilor.am fost la obor si am intrebat crescatorii vechi si un alt doctor de la un cabinet care mi-au recomandat DOXIVITpe care i l-am administrat .ieri a fost ultima zi.nu mai stranuta asa mult si cam atat.de-ati auzi-o cum respira noaptea!altfel e absolut in regula.ceilalti au spus ca daca nu raspunde tratamentului nu mai am ce-i da ! va rog! nu o pot duce la doctorita de la Delfinariu sa ii fac analize!ce fac in continuare?multumesc anticipat pentru intelegere si ajutor.

A: Cel mai probabil aveti de a face cu o infectie respiratorie cronica. Din pacate, animalul trebuie consultat de un medic veterinar specialist pe animale exotice si stabilit un tratament adecvat tipului de infectie. Incercati sa mentineti mediul cat mai curat si aerisit.

Sondaj

Cine-i mai istet?