Animale.ro

Alimentatia si taierea ghearelor la Micul Alexandru.

30 Mar 2012 - cristina123

Q: Am un papagal Micul Alexandru. Cum trebuie sa procedez sa-i tai ghearele, fara sa il chinui prea mult. De venit vine pe mana, dar daca vede forfecuta vrea sa se joace cu ea. Nu imi permit sa il prind in mana, mi-e teama ca se sperie si va evita sa mai vina.
A doua intrebare, in perioada de crestere si naparlire pe care o are acum daca se recomanda vitamine (ce anume e mai indicat). Hrana de baza pe care i-o dau e mix de seminte, cu niste vitamine uscate (de vitamine nu se atinge), fructe sau legume crude pe care le alternez zilnic.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

A: Buna,

Papagalul trebuie prins intr-un prosop, eventual o alta persoana sa-l tina, cealalta ii ia piciorul si se taie incet, incet, cu rabdare din aproape in aproape.Se vede zona unde gheara e vascularizata, nu trebuie sa se ajunga acolo pentru ca va curge sange si poate provoca moartea pasarii. Mai bine le tai mai des decat sa tai prea mult dintr-o data.Nu are nimic daca il prinzi, altfel nu exista nici o alta posibilitate sa i le tai. O sa fie speriat pe moment dupa care o sa-si revina.
Pentru linistea ta si sanatatea papagalului poti merge pentru prima data la medicul tau veterinar si sa-l rogi sa te invete cum trebuie sa procedezi.
Ii poti pune in colivie un bat cu piatra ponce si atunci unghiile si ciocul si le freaca el singur pe acel bat.

In perioada de schimbare a penelor ii poti oferi vitamine, nu e obligatoriu, dar daca pasarea nu are o alimentatie corespunzatoare atunci se suplimenteaza.Ca si recomandare:Oropharma Muta.Se poate pune in apa sau mancare de ou. Daca se da in apa trebuie schimbata zilnic de 2 ori.
Ar fi bine sa il hranesti cu un mix special pentru Micul Alexandru (Mix African Perrot) cu continut de probiotice, cochilii de stridii, vitamine, aminoacizi, minerale.
Ii pui seminte doar atat cat consuma intr-o zi, altfel el va alege doar ce ii place si restul de seminte le arunca.
Ca fructe si legume pot fi multe, depinde de preferinte de la individ la individ: marul, ardeiul, castravete, morcov ras, etc. Neaparat de 2 ori pe saptamana hraneste-l cu ou fiert tare, maruntit cu furculita in care se adauga mancare speciala de ou pentru papagali mari din petshop, amestecat cu morcov ras.
In colivie ii mai poti atarna un bat mineral.

Pentru mai multe sfaturi in ingrijirea Micului Alexandru poti intra pe forum, in sectiunea Pasari unde vei gasi o comunitate a iubitorilor de pasari care te pot ajuta cu si mai multe sfaturi.

Sondaj

Protectia animalelor!