Animale.ro

Diareea la Porcusorul de Guineea

14 Ian 2013 - Roxana

Q: Buna seara ! Am un porcusor de guineea in varsta de 3 ani .Mananca, face lipsa mica si lipsa mare bine , am fost cu el la consult medical si nimeni nu a stiut sa imi spuna ce are . De 3 luni plange timp de o saptamana , la interval de aprox. 15 min zi si noapte, dupa aceea nu mai plange aprox. 3 saptamani dupa aceea plange din nou si problema se repeta.Doctorul la care am consultat-o a spus ca este piosibil sa aibe spasme si ia dat nospa injectabil , dar tot plangea si nu a avut nici un efect. De cateva zile se umezeste pe blanita la fund cu lupsa mare dar in talaj nu se vad urme de diaree. Va multumesc !

A: Buna ziua,

Daca e femela e posibil sa fie in calduri. Oricum va recomand sa ii dati sa manance fan, pentru diaree, si sa bea ceai de menta.

- Buna ziua,

Faptul ca plange imi arata ca are o suferinta, insa nu imi indica de la ce pleaca aceasta suferinta. De aceea este nevoie de un consult clinic si de investigatii paraclinice (radiografie, ecografie si analize de sange) si in urma acestor investigatii se poate pune un diagnostic.

- Proscusorul este femela si nu este in calduri deoarece cand este in calduri face alt cumva, fluiera, dar acum plange in continuu . mananca fan, morcovi, grau, srot, porumn, salata,,etc. de ce plange? ce poate sa aiba? Poate avea o tumoare interna?

Sondaj

animale pe cale de disparitie