Sau vrei sa ai mai multe optiuni de recompense delicioase?
Ei bine, gata cu cautarile! Iti prezentam mai jos alte 10 alimente destinate oamenilor care ii fac bine cainelui tau.
Ca un stapan iubitor si informat ce esti, cu siguranta stii ca prea multa mancare "umana" iti poate imbolnavi cainele sau poate deveni supraponderal din cauza ei.
Cu toate acestea, exista anumite alimente care pot fi adaugate in meniul cainelui tau pentru a ii oferi varietate.
Iaurtul este o sursa exceptionala de calciu si proteine. Cand cumperi iaurt, alege-l pe acela care are culturi de bacterii vii, care nu contine zahar sau indulcitori artificiali. Bacteriile active sunt recomandate in tulburarile digestive, avand acelasi efect ca probioticele. Daca aveti un catel durduliu, dati-i iaurt fara grasimi, dar nu din acelea care contin inlocuitori ai grasimii. Pentru zilele calduroase ce vor urma, iaurtul inghetat este un o recompensa delicioasa pentru catei.
Semintele de in sunt o sursa buna de acizi grasi Omega 3, care sunt benefici pentru piele si blana. De asemenea, semintele de in pot fi adaugate in dieta cainelui ca o sursa de fibre.
Somonul este un peste gras si o sursa minunata de acizi grasi de Omega 3. Aceste grasimi ajuta sistemul imunitar si sunt benefice pentru piele si blana. Totodata, s-a observat ca acesti acizi grasi sunt buni pentru cainii cu alergii. Daca te hotarasti sa ii dai somon, asigura-te sa nu fie necopt, pentru ca poate avea un parazit ce este posibil sa iti imbolnaveasca patrupedul.
Dovleacul este cunoscut pentru sursele de fibre si beta caroten (vitamina A) pe care le contine. Cainii au nevoie de fibre in dieta lor, iar dovleacul este un aliment potrivit. Tendinta actuala de hranire a cainelui este spre diete foarte digerabile, ceea ce nu este un lucru neaparat bun. Mentinerea in miscare a tractului gastro-intestinal ajuta la mentinerea sanatoasa a mucoasei intestinale.
Cartofii dulci sunt o alta sursa de fibre dietecice si contin vitaminele B6 si C, beta caroten si mangan. Cartofii dulci sunt buni feliati si uscati, putand fi serviti ca o recompensa pentru catel.
Gasim atatea recompense si delicii in petshop-uri, incat uitam cele mai simple, sanatoase si ieftine recompense.
Fasolea verde contine fibre vegetale, vitamina K, vitamina C si mangan. In cazul in care cainele tau are tendinta de ingrasare, inlocuieste-i o parte din mancarea pe care i-o oferi cu fasole verde, care este slaba in calorii si il ajuta sa se pastreze la o greutate normala. Multor caini le place fasolea verde inghetata.
Ouale sunt o sursa de proteine foarte digerabile, vitamina B sau riboflavina si seleniu. Pentru multi caini care au o predispozitie spre probleme digestive, ouale le ofera un supliment proteic. Ouale sunt o recompensa foarte sanatoasa in dieta cainelui tau. Cu toate acestea, ai grija ca oul sa fie bine fiert, deoarece un ou nefiert ii poate cauza deficienta de vitamina H (biotina).
Drojdia de bere este drojdia care a ramas dupa prepararea alcoolului. Cainii par sa fie foarte incantati de gustul usor picant al drojdiei de bere. Acest ingredient este plin de vitamine B care sunt benefice pielii si blanii. Asigura-te ca ii dai cainelui drojdie de bere, pe care o gasesti la plafar sau la magazinele cu produse eco si nu drojdie pentru copt care iti poate imbolnavi cainele.
Adauga putina drojdie de bere pe mancarea cainelui tau mofturos si priveste-l cum se afunda in castronul cu mancare pentru ca ii va placea gustul acela usor condimentat.
Merele sunt excelente recompense pentru rontait. Merele cu coaja sunt pline de substante chimice pentru plante (fitonutrienti), care sunt considerate o modalitate de protejare impotriva anumitor tipuri de cancer la om. Ele sunt o sursa de vitaminele A si C si fibre.
Fulgii de ovaz sunt o importanta sursa de fibre solubile. Acestea pot fi benefice pentru unii caini mai in varsa care au probleme cu digestia. Ovazul este, de asemenea, o alternativa de cereale pentru cainii care sunt alergici la grau. Pentru a spori efectul asupra digestiei combinati fulgii de ovaz cu alimente probiotice precum iaurtul.
Nu modifica singur dieta cainelui tau, ci fa-o numai dupa ce te-ai consultat cu veterinarul cainelui tau!
Sugestiile oferite mai sus trebuie privite ca o alternativa de hrana, ca o recompensa si nu sunt menite sa inlocuiasca dieta normala a cainelui.