animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cane Corso: spirit de razboinic in trup de urias iubitor

Cane Corso: spirit de razboinic in trup de urias iubitor

2/2372
calendar_month 18 Nov 2021, 00:00
Rasa de caini Cane Corso este binecuvantata cu darul protectiei, astfel ca este in topul celor mai potrivite rase pentru aparare si paza. Desi in situatii limita pot sa fie caini periculosi, nu ataca niciodata fara motiv, ci doar in urma comenzilor de la stapan sau in situatiile in care acesta este in pericol. Sunt extrem de fideli si scopul lor instinctiv este de a isi proteja teritoriul si familia.

De unde provine rasa de caini Cane Corso?

Acesti uriasi isi au originile in vechea Italie, atunci cand vremurile de razboi impuneau un dresaj strict si atentie la pericole. Razboinicii obisnuiau sa lege de spatele cainilor butelcute cu ulei, carora ulterior le dadeau foc pentru a speria inamicii. Singurii care ramaneau neinfricosati erau cei din rasa de caini Cane Corso. Vremurile s-au schimbat, lumea a evoluat, iar in zilele de astazi stapanii acestei rase se mandresc cu caini docili si loiali.

Ce nevoi speciale de dresaj au?

Rasa de caini Cane Corso are nevoie de spatiu larg de joaca si antrenamente zilnice, deoarece sunt predispusi la obezitate in cazul cresterii in regim de apartament. Este o rasa potrivita pentru crescatorii cu un nivel avansat de cunoastere a comportamentelor canine. Nu de putine ori, in lipsa dresajului si a unui stapan ferm, acesti caini ajung sa domine la randul lor proprietarul. De aceea, un antrenament trebuie sa se desfasoare intr-un teritoriu neutru, departe de locul unde dorm stapanii sau cainele si trebuie sa existe intotdeauna mijloace de intarire a obiceiurilor prin stimulare pozitiva: recompense sau incurajari.

Cea mai de pret recompensa pentru acestia nu este mancarea, ci aprecierea stapanului, care poate fi aratata prin gesturi de afectiune (atingeri usoare pe spate sau in zona crupei, mangaieri in zona crestetului) sau verbal prin incurajari pe un ton vioi si optimist.

Ce ii face fericiti?

Jucariile de tipul sforilor sau oaselor mari de vita sunt ideale pentru activitatile recreative ale acestor caini. Se recomanda, conform RaseDeCaini.ro, activitatile care le solicita energia, precum calaritul (stapanii urcati pe cai, acompaniati de cainii Cane Corso de pe margine) sau excursiile montane. De fapt, aceasta rasa este una de tip utilitar, fiind capabila in urma dresajului sa salveze turistii rataciti pe cararile muntilor. O alta tendinta a stapanilor este de a creste acesti caini alaturi de animale de ferma, insa trebuie luat in considerare ca nu sunt tocmai cei mai potriviti pentru insotirea oilor sau altor animale. Ideal este sa fie dresati pentru protectie umana, departe de alte animale care ii pot disturba sau le pot da iluzia de prada.

Inainte de a lua un caine din rasa Cane Corso, stapanii trebuie sa isi concentreze atentia pe dresajul de la o varsta frageda, pentru a elimina greselile de comportament ale viitorului adult. De asemenea, trebuie sa ii asigure suficient spatiu pentru activitatile fizice si nu in cele din urma, trebuie sa il iubeasca. Un astfel de caine are nevoie de afectiune si mangaieri, la fel ca si cainii de talie mica, in ciuda reputatiei de caini periculosi. Cu o atitudine blanda, dar ferma, oricine se poate bucura de privilegiul de a avea alaturi o astfel de rasa protectoare.


 

Pet Vet

Deficienta de taurina se refera la deficienta unui aminoacid (precursor la proteinei), numit taurina, din dieta pisicii.

 
 
 
 
 
 

Quiz

aici vei gasi un quiz foarte interesant cu toate rasele de hamsteri, care ti se potriveste?

 
Sondaj
regreti cand iti lovesti animalul?