animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cum iti gasesti cainele pierdut

Cum iti gasesti cainele pierdut

1/1523
calendar_month 31 Mai 2013, 00:00
Iata care ar fi pasii de urmat pentru ca animalul vostru de companie sa revina in familie

1. Nu pierdeti timpul! Luati unul-doi-trei prieteni si incepeti sa verificati imprejurimile. Intrebati vecinii daca l-au vazut, daca au vazut ceva suspect petrecandu-se, care ar fi putut implica si disparitia animalului. Rugati-i sa va anunte daca il vad pe undeva sau afla ceva ce v-ar putea ajuta in cautarile voastre.

2. Extindeti cautarile la strazile invecinate si in restul cartierului.

3. Intre timp cineva ar trebui sa posteze un anunt insotit de o fotografie recenta pe toate site-urile de socializare, in care se mentionati data si locul din care a disparut cainele, semnalmentele acestuia, daca este bolnav si i se administreaza vreun tratament, datele voastre de contact si, eventual, daca oferiti vreo recompensa celui care il gaseste.4. Daca in decursul a cateva ore nu reusiti sa-l gasiti si nu aflati nimic despre el, urmatorul pas ar fi sa contactati adapostul din sectorul in care locuiti sau din localitate, daca nu sunteti din Bucuresti. Trebuie sa aflati daca s-au efectuat "ridicari" de curand in vederea sterilizarii. Va informam ca nu este un parcurs usor de realizat, veti fi abordati in diverse moduri si eventual pasati de la un adapost la altul. Important este sa aveti rabdare si sa nu uitati care este scopul: gasirea cainelui iubit.

5. Intre timp, altcineva se poate ocupa de realizarea unor fliere si afise, cu acelasi anunt si o poza, pe care sa le lipiti in zona in care a disparut catelul - scari de bloc, spatii de joaca, piata. Puteti extinde distribuirea fluturasilor si in benzinarii, parcuri sau alte zone cu vizibilitate din cartier.6. Daca aflati ca reprezentantii unui adapost au avut actiuni in zona voastra sau intr-un cartier apropiat, cel mai bine ar fi sa intrebati care este programul de lucru cu publicul si sa mergeti la adapostul respectiv pentru a verifica cu ochii vostri cainii de acolo. Este posibil ca animalul vostru sa fi ajuns in adapost si sa fi fost inregistrat cu alte semnalmente decat ati crede voi. Daca pe langa adapostul Primariei de sector sau Primariei orasului in care locuiti stiti ca maI exista si alte locatii unde pot ajunge cainii abandonati sau luati de pe strazi, deplasati-va pana acolo. Nici o varianta nu trebuie ocolita.

 

Pentru cei din Bucuresti, iata lista adaposturilor din fiecare sector si datele de care aveti nevoie pentru a-i putea contacta (in masura in care am reusit sa le obtinem):

SECTOR 1 - Adapostul Odai

Adresa: Sos. Odăi, nr. 3-5

Telefon: 021/490.40.07

Cum puteti ajunge: -  cu troleibuzul 97 de la Gara de Nord pana la LAROMET si de acolo autobuzul 304 pana la A.D.P Sector 1 (statia autobuzului este vis-a-vis de A.D.P) dupa depozitul de carburant Rompetrol (vizibil pe partea stanga).

                            - cu tramvaiul 41 pana la CASA PRESEI LIBERE (SCANTEIA) si de acolo 304 tot pana la A.D.P Sector 1 (de data aceasta statia este chiar in poarta A.D.P).

Program vizite: Luni, Miercuri si Joi intre 11:00 - 13:00 sau in celelalte zile ale saptamanii cu un telefon in prealabil

 SECTOR 2 - Centrul Teritorial Veterinar

Adresa: Aleea Pantelimon nr. 500

Telefon/Fax: 021.255.22.07; 021.255.22.17

E-mail:  cecilianicolicescu@yahoo.com

             - Adapostul Colt Alb

Adresa: Butimanu, Jud. Ilfov

Telefon: 0723567131 (Sanda Andrei)

 

SECTOR 3 - Adapostul Pallady

Adresa: Str. Lunca Jaristei, in dreptul bulevardului Th. Pallady nr. 262  (imediat inainte de reprezentanta Opel)

Contact: Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA

Telefon: 021.345.27.40

Cum puteti ajunge: cu tramvaiul 27 pana la statia IOR 2, a patra statie de la Piata Salajan (Metrou Nicolae Grigorescu).

                           - pe drumul care duce spre Autostrada Soarelui. De la reprezentanta Opel se face dreapta pe str. Lunca Jaristei si in capatul acestei strazi se afla adapostul.

Program vizite: Luni, Miercuri si Vineri: 11:00 – 13:00

 

SECTOR 4 - Nu are un adapost al Primariei

 

SECTOR 5 - Nu am identificat un adapost nici in acest sector
SECTOR 6 - Adapost de 100 locuri

Adresa: Bd. Timisoara, în curtea staţiei de asfalt a ADPDU

Pentru sterilizarea cainilor, Primaria Sectorului 6 are un parteneriat cu Fundatia Vier Pfoten

 

Din 2012 Primaria Capitalei impreuna cu reprezentanţii Asociatiei Portico, au dat in folosinta Centrul Zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor fara stapan – DogTown

Adresa: Sat Uzunu, comuna Calugareni, jud. Giurgiu, la drumul national E70–E85 Bucuresti – Giurgiu

Contact: Asociatia Portico
            Strada Lisabona nr 11, sector 1, Bucuresti
Telefon/fax: 021 230 4811
Telefon/fax: 031 107 2546
Email: contact@asociatiaportico.ro

 


Pet Vet

Cataracta reprezinta opacitatea cristalinului care poate compromite vederea prin obstructia fundului de ochi. Cristalinul este o structura transparent...

 
 
 

Quiz

rezolva quizul acesta si afla!!!

 
Sondaj
Ce grupa de animale preferi:mamifere,reptile si amfibieni,etc.