Cum poti castiga increderea unui caine
1/1510
calendar_month 29 Aug 2013, 00:00
Iata cum puteti castiga increderea cainelui vostru:

1. Obsinuiti-l cu noua casa, daca l-ati adus de curand. Cainele trebuie sa se simta confortabil, dorit si trebuie sa cunoasca toate incaperile locuintei.

2. Odata acomodat puteti incepe antrenamentul de castigare a increderii.3. Ajutati-l sa se simta in largul lui cand sunteti in preajma. Pentru aceasta:

- va puteti juca impreuna

- va puteti lua la tranta (este valabil pentru rasele de talie medie-mare)

- va puteti juca "Prinselea"  (il lasati sa va alerge prin casa sau prin curte, valabil de asemenea pentru caini mari)

- ascundeti-i o jucarie si puneti-l s-o caute

- oferiti-i recompensa cand face ceva bine (dar nu transformati asta intr-un obicei, s-ar putea sa obtineti un "cersetor"- ajutati-l sa socializeze, in functie de trecutul lui: daca este un caine luat dintr-un adapost sau un caine abuzat, are nevoie de rabdare din partea voastra si incurajari in a-si face prieteni din aceeasi specie

- puteti gasi si alte activitati care sa il relaxeze si sa il ajute sa aiba incredere in voi

4. Urmeaza capitolul "Atentiei", ceea ce presupune sa asculte de voi, dar si de ceilalti.

Chemati-l cat mai des pe nume din locuri diferite, pentru a-l determina sa raspunda venind langa voi. Il puteti ajuta lasandu-va in jos pana la nivelul ochilor lui, prefacandu-va ca doriti sa-l imbratisati. In acest timp ii rostiti numele si vorbiti cu el pe un ton calm. Acest comportament ar trebui sa-l incurajeze sa vina in bratele voastre, indiferent de ceea ce face el in acel moment.5. Alintati-l.

Majoritatea cainilor au un "punct sensibil" in care le place sa fie mangaiati. Odata identificat acest punct, le veti castiga increderea pentru totdeauna.

Iata care pot fi aceste zone:

- in spatele urechilor

- urechile

- obrajii

- spatele- partea de sus a gatului

- sub barbie

- maxilarul inferior

- fruntea

- axilele, in cazul picioarelor din fata

- pieptul- stomacul (acesta poate fi de asemenea si un loc in care daca il mangaiati il puteti irita, pentru el parand un comportament amenintator, asa ca este recomandat sa-l mangaiati pe burtica numai daca i-ati castigat deja increderea)

6. Hraniti-l intotdeauna la aceeasi ora.

Daca il hraniti in fiecare zi la timp, acestuia nu-i va mai fi foame de-a lungul zilei. Respectarea meselor zilnice va poate crea o relatie mai buna cu patrupedul si ii va da acestuia incredere ca nu va fi lasat nemancat.Daca faceti toate aceste incercari si totusi cainele vostru nu va asculta si nu are incredere in voi, puteti apela la sfatul unui veterinar sau al unui specialist in comportament canin.

Foto: huffingtonpost.co.uk, fullmascotas.com, intentblog.com, nytimes.com, petfinder.com

 

 

 

 

Quiz
care este animalul tau interior?

afla ce animal ti se potriveste facand acest test foarte interesant! Eu iti urez successi mult noroc !

Sondaj

iti iubesti animalul?