animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cum protejam cainele de capuse si purici?

Cum protejam cainele de capuse si purici?

2/2361
calendar_month 23 Iun 2021, 00:00
Paraziţii au devenit o adevărată problemă pentru toţi iubitorii de animale deoarece aceştia pot să transmită diferite boli prietenilor patrupezi ai acestora. Şi cum costurile tratamentelor veterinare sunt într-o continuă creştere, aceştia au ajuns într-un impas.

Din fericire, această problemă poate fi înlăturată prin utilizarea unor produse antiparazitare câini precum sunt spray-urile, şampoanele şi zgărzile specializate în înlăturarea căpuşelor şi puricilor. Toate aceste produse pot fi achiziţionate de la majoritatea pet store-urilor sau de pe site-uri unde sunt găsite la preţuri accesibile pentru toate buzunarele.

Pericolele răspândite de paraziţii externi

Căpuşele reprezintă unele dintre cele mai proeminente tipuri de paraziți externi. Înrudiţi cu păianjenii, aceştia se pot găsii în zone împădurite, cu vegetaţie bogată, dar şi în parcurile şi grădinile de la oraş, aceştia având cel mai mare grad de activitate toamna. Deşi nu pot să zboare sau să sară, se vor căţăra cu uşurinţă pe blana animalului dumneavoastră, acesta fiind motivul pentru care sunt o adevărată problemă a sănătăţii acestuia. Odată ce au ajuns în blana câinelui, paraziţii încep să se hrănească cu sângele acestuia, lucru care poate transmite o sumedenie de boli parazitare, virale sau infecţioase precum: Boala Lyme, Anaplasmoza, Hepatozoonoza, Ehrlichioza şi Babesioza. Desigur că nu doar căpuşele sunt singurii paraziţi externi de care ar trebuii să vă feriţi. Mai exista puricii, păduchii şi mulţi alţii. Cu atâtea specii dăunătoare pentru sănătatea animalului dumneavoastră, o plimbare în parc poate să devină un calvar. Din fericire, un grup de cercetători şi veterinari experţi au conceput nenumărate metode de combatere a acestei probleme.

Care sunt cele mai potrivite produse pentru a scăpa de paraziţii externi?

Există o gamă variată de produse care vă vor ajuta să combateţi problema insectelor care pot degrada sănătatea prietenului dumneavoastră necuvântător. Una dintre cele mai populare alegeri ale tuturor iubitorilor de animale este Zgarda Foresto. Aceasta este o zgardă medicinală care are proprietatea de a ţine la distanţă puricii şi păduchi cu ajutorul substanţelor emanate de aceasta. Alte alegeri populare și eficiente sunt Tablete Antiparazitare Bravecto. Acestea sunt tablete masticabile care au scopul de a omorî paraziţii prezenţi într-un mod rapid şi persistent. Desigur că mai există şi tot felul de pipete, geluri şi şampoane care au scopul de a înlătura aceste insecte care vă pun în pericol prietenii patrupezi. Trebuie să ţineţi minte că expunerea şi supradoză de substanţe şi tablete oferite acestuia pot să îi facă mai mult rău decât bine, de aceea nu trebuie să depăşiţi perioada în care soluţiile sunt eficiente. Ce este de făcut dacă câinele dumneavoastră este infestat?

Chiar dacă utilizaţi diferitele produse antiparazitare, tot exista un risc ca animalul dumneavoastră să fie infestat. Dacă descoperiţi o căpuşă sau un alt parazit pe pielea acestuia, atunci urmaţi aceşti pași simpli: Împărţiţi părul câinelui pentru a avea o vizibilitate mai bună asupra parazitului, apoi apucaţi insectă cu o pensetă cât mai aproape de piele posibil, trageţi uşor în sus şi consistent până când căpuşa se desprinde, iar apoi curăţaţi zona infestării cu dezinfectant. Dacă parazitul este prezent de mai mult timp, o consultaţie veterinară este indicată. Trebuie să ţineţi minte că în timp ce îndepărtaţi parazitul, nu trebuie să îl răsuciţi deoarece piesa bucală a acestuia se poate rupe, şi sub nicio formă nu trebuie să apăsaţi prea tare pe corpul acesteia deoarece sângele infectat din aceasta ar putea să intre în sistemul circulator al câinelui dumneavoastră.

Odată cu venirea toamnei, paraziţii apar din ce în ce mai frecvent în blana câinilor dumneavoastră, iar acest lucru poate deveni o adevărată problemă. Nu mai ezitaţi şi cumpăraţi acum la un preţ avantajos diferitele produse, precum zgărzi antiparazitare, tabletele masticabile şi pipetele cu acţiune spot-on, care ar putea să îi salveze viaţa prietenului dumneavoastră necuvântător.


 

Pet Vet

Raia sarcoptica la caine, sau scabia, este cauzata de o insecta microscopica care isi face adapostul pe piele si determina mancarimi severe si caderi ...

 
 
 
 
 
 

Quiz

descriere test

 
Sondaj
ce ii cumperi cainelui tau