Cum sa-ti obisnuiesti cainele sa doarma singur
2/2186
calendar_month 18 Dec 2022, 00:00
Cine spune că nu se înduioșează de cățelul lor care "plânge" dacă nu doarme cu stăpânul... minte.

Nu este ușor să îi spui celor doi ochi mari să se ducă să doarmă patul lui, dar să îl înveți pe câinele tău să doarmă singur este crucial atât pentru igienă, cât și în scop educativ.
Cu unele animale de companie este nevoie de răbdare, în funcție de procesul de învățare, dar este întotdeauna bine să le impunem anumite obiceiuri încă de când sunt mici.

Răbdare, răbdare și iar răbdare

Exact ceea ce ai nevoie cu cățelușii. Nu vă gândiți că o noapte, o zi sau o săptămână este suficientă pentru a-i învăța să doarmă singuri.

Animalul de companie trebuie ghidat încet spre învățare cu blândețe, dar și cu autoritate. Nu-l certați, s-ar putea să-l speriați și ați putea obține efectul opus.

Nu cedați

În cazul în care câinele dumneavoastră a dormit deja cu dumneavoastră, nu lăsați ca acest lucru să se întâmple din nou. Riști să-l zăpăcești, deoarece nu va înțelege de ce se culcă cu tine din două în două zile.

Nu cedați la cererile sau la plânsetele sale; este normal ca în primele nopți câinele să plângă.
Dacă cedați, îl veți învăța că, dacă plânge, poate obține ceea ce vrea și, prin urmare, va începe să adopte acest comportament și în alte situații.

Cum să începeți să vă obișnuiți cățelul să doarmă singur

Primul pas, care poate fi dificil, este să dozați mângâierile, mai ales în primele 15 zile, când animalul trebuie să cunoască liber casa.

Așezați patul într-o zonă a casei care este ușor accesibilă câinelui și, de îndată ce vedeți că este obosit, apropiați-vă de pat și asigurați-vă că poate să se întindă.
Răsplătiți-l cu o recompensă și, eventual, lăsați o luminiță aprinsă; atunci când părăsiți camera, evitați să vă luați rămas bun de la el, deoarece dacă vorbiți cu el în timp ce îl lăsați singur îi puteți crea anxietate.

Dacă în timpul nopții încearcă să vină la tine, însoțește-l până la cușcă, liniștindu-l cu mângâieri și, odată ce s-a întins, recompensează-l cu o recompensă.
În cazul în care câinele dumneavoastră are un caracter calm, puteți lua în considerare posibilitatea de a lăsa o jucărie moale în cușcă, astfel încât să nu se simtă complet singur.

Ar trebui sa incerci sa il recompensezi pentru comportamentul dorit, cum ar fi somnul singur, si sa il incurajezi sa doarma singur prin intermediul jocurilor si activitatilor placute. De asemenea, ar fi bine sa citesti experientele altor stapani de caini pe un blog dedicat cainilor pentru a gasi sfaturi si idei practice pentru a obisnui cainele tau sa doarma singur.

De asemenea, puteți alege să plasați patul în camera dvs., dar riscul este ca, în timp, cățelul să se urce în pat în timpul nopții și atunci va trebui să-l duceți mereu înapoi în patul său.

In concluzie, obisnuirea cainelui sa doarma singur poate fi o provocare, dar este importanta pentru a-l face pe cainele tau sa fie fericit si bine adaptat. Pentru a reusi, este important sa fii rabdator, sa il incurajezi si sa il recompensezi pentru comportamentul dorit, dar sa eviti sa il certi sau sa il pedepsesti.