Cum se calculeaza varsta cainilor?
1/1319
calendar_month 14 Mai 2013, 00:00
Recent, o echipa de cercetatori de la Universitatea Georgia din SUA a realizat un algoritm complex prin care poate fi determinata varsta adevarata a cainilor, in functie de o serie de caracteristici.

Concluzia cercetarilor este aceea ca patrupedele de talie mica traiesc mai mult decat cele de talie mare, una dintre explicatii fiind incidenta cancerului, mai ridicata la cainii din cea de-a doua categorie.

Conform expertilor americani, cainii de talie mica ating maturitatea mai devreme decat cei de talie mare - care ating acest prag la varsta de doi ani. Cu toate acestea, primii au o speranta de viata mai ridicata decat cainii de talie mare.

Varsta reala a cainilor se calculeaza luand in considerare variabile precum varsta patrupedului, rasa si marimea. In primii doi ani de viata, varsta cainilor se obtine, in cazul celor de talie mica, prin inmultirea cu 12,5. In cazul celor de talie medie, inmultirea se face cu 10,5, iar in cazul celor de talie mare, cu 9.

Apoi, dupa trei ani, varsta reala a cainilor se obtine astfel: prin inmultirea cu 13,42 (buldog), cu 7,84 (ciobanesc german), cu 4,32 (teckel).

Foto:frenchbulldogsite.com,vonpetworld.com,picturepush.com,nydailynews.com
http://www.mediafax.ro/