animale.ro  »  Pasari  »  Info Pasari  »  Sfaturi pentru infiintarea unei ferme de pasari

Sfaturi pentru infiintarea unei ferme de pasari

2/2336
calendar_month 17 Iul 2020, 00:00
Fermele de crestere a pasarilor sunt afacerea perfecta pe care sa o deschizi la tara, dar si daca iti doresti sa te bucuri de oua proaspete in fiecare zi sau de carne de calitate. Vei avea nevoie doar de o bucata generoasa de pamant si grija fata de pasarile pe care te hotarasti sa le cresti in ograda. In functie de motivul pentru care deschizi ferma, vei putea stabili suprafata de care ai nevoie si daca o vei transforma intr-o afacere. Iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa faci in acest proces de infiintare a fermei:

Decide ce pasari vrei sa ai si pe ce productie vrei sa te concentrezi

Fermierii cresc pasari fie pentru oua, fie pentru carne. Odata ce stabilesti tipul de productie pe care ti-l doresti, va fi mai usor sa alegi pasarile, in functie de calitatea carnii si cat de ouatoare sunt. Desigur, poti opta pentru ambele variante. De exemplu, daca iti doresti o productie generoasa de oua, dar si o carne usoara, cu un continut redus de colesterol, alege pui de fazan. Intr-o ferma diversa, de dimensiuni mai mari, care se concentreaza pe productia pentru vanzare, combinatia dintre pasarile domestice si cele domesticite, precum fazanii, va avea succes tocmai datorita ofertei bogate.

Nevoile fiecarui soi de pasari in parte vor influenta si ele intr-o mare masura felul in care amenajezi spatiul pe care il ai la dispozitie. Pasarile au nevoie de suficient spatiu pentru activitatea de zi si un adapost pentru noapte, acces in gradina sau intr-o zona care sa imite habitatul natural in cazul pasarilor domesticite, precum fazanul. Discutiile cu specialistii din cadrul magazinelor te vor ajuta sa pui la punct aceste detalii si sa creezi mediul propice pentru pasarile pe care le cresti la ferma.

Obtine actele si avizele necesare

Daca vrei sa construiesti de la zero o ferma de pasari, pe o suprafata mai mare de pamant, vei avea nevoie de avize si acte emise de autoritatile competente. In special daca in apropierea fermei exista si case de locuit, trebuie sa tii cont de anumite reguli. Una dintre acestea se refera la distanta care asigură zona de protectie sanitara. Legea impune astfel:

-  500 metri in cazul fermelor de pasari cu pana la 5000 de capete;
-  1000 metri in cazul fermelor de pasari cu peste 5000 de capete si complexe avicole industriale.

Pentru a demara pasii de constructie a fermei vei avea nevoie de urmatoarele:

-  aviz de mediu;
-  autorizatia sanitaro-veterinara;
-  autorizatia de Prevenirea si Stingerea Incendiilor;
-  auztorizatia emisa de Protectia Muncii;
-  avizul din partea Primariei;
-  contract de furnizare a serviciilor de salubritate.

Asigura-te ca totul corespunde cerintelor legale si că te ocupi in cel mai mic detaliu de actele necesare. Fara acestea, risti sa incasezi amenzi usturatoare sau sa fii obligat sa demolezi constructiile.

Ocupa-te de promovare

Ferma pe care infiintezi pentru productia proprie nu are nevoie de popularitate sau campanii de promovare, insa atunci cand pui bazele unui business bazat pe cresterea de pasari lucrurile se schimba. Pentru a te face remarcat trebuie sa te ocupi de promovarea pe plan local in piete, targuri sau la diferite evenimente de profil, dar si cu ajutorul unui website sau a unei pagini pe o retea de socializare. Aceste canale te pot ajuta sa creezi relatii cu clientii, care se vor intoarce mereu la tine. Serviciile impecabile, preturile avantajoase si siguranta pe care le-o oferi se vor transforma in incredere pe termen lung. Foloseste toate canalele pe care le ai la dispozitie, de la cele orale, la internet si publicitatea in persoana pentru a-ti asigura un loc pe piata locala si cea nationala.O ferma pentru cresterea pasarilor va deveni o afacere profitabila daca stii sa o gestionezi serios, iar daca decizi sa cresti pasarile pentru tine, vei avea la dispozitie cea mai sigura sursa de hrana. Indiferent de dorintele tale, asigura-te ca urmezi toate procedeele legale sa nu existe probleme sau situatii neplacute.

Sursa foto: pexels.com

Recomandari

Pet Vet

Atasamentul cainilor fata de oameni este o caracteristica ce a fost selectionata direct sau indirect la cainii domestici. In timp ce majoritatea caini...

 
 
 

Quiz

O sa reusesti sa vezi ce rasa de papagal ti se potriveste.

 
Sondaj
Esti de acord cu noua lege care impune eutanasierea cainilor fara stapan?