Alimentatia pestilor carnivori de acvariu
1/1265
calendar_month 03 Apr 2013, 00:00
Intrucat au nevoie de hrana speciala, pestii carnivori necesita o atentie speciala.

Despre pestii carnivori

Pestii carnivori sunt animale pradatoare, care in mediul natural se hranesc cu vietati pe care le vaneaza. In functie de dimensiunea lor, pestii carnivori se hranesc cu larve de insecte, insecte, pesti, amfibieni, pasari si chiar si mamifere. Tododata, acest tip de pesti consuma si resturi de origine animala si uneori si cadavre (pesti necrofagi).

Pesti carnivori de acvariu

Exemplarele carnivore includ specii precum pestii Oscar, ciclidele Giuvaier, Cap de Foc si Jack Dempsey ori piranha, renumite pentru agresivitatea lor, dar apreciate in mare parte datorita aspectului inedit.

In acvariul personal mai poti include si alte specii de pesti carnivori, precum pestele balon, pestele Arowana, pestele luptator siamez si multi altii.

Hrana pentru pestii carnivori de acvariu

Pestii carnivori de acvariu au nevoie de o alimentatie bazata aproape in proportie de 100% pe produse de origine animala. Acestea pot veni sub doua forme: hrana vie si hrana congelata.

Desi vor prefera intotdeauna hrana vie celei congelate, pestii carnivori ar trebui obisnuiti sa consume produse congelate, intrucat hrana vie risca sa introduca in acvariu agenti patogeni periculosi. Viermii vii sunt una dintre exceptii si pot fi oferiti pestilor carnivori dupa bunul plac.

Asadar, ofera-le pestilor carnivori din acvariu diferite tipuri de viermi (precum viermii de balegar, viermii tubifex, grindalul), larve, creveti si alti pesti, rame, artemia, daphnia, dar si suplimente alimentare sub forma de fulgi ori pelete, pentru a le furniza o gama completa de substante nutritive.

Nu ar strica sa stii nici ca pestii carnivori nu se dau in laturi de la consumul de carne alba, precum cea de pui ori de curcan. Daca decizi sa le oferi asemenea delicatese, retine ca bucatile de carne trebuie intotdeauna gatite temeinic (fara a le adauga condimente ori alte ingrediente), insa niciodata prajite.

Cantitatea necesara de hrana

Este foarte important sa le oferi pestilor tai carnivori cantitatea optima de hrana, in asa fel incat sa eviti supraalimentarea, respectiv subnutritia. Astfel, retine ca un peste adult consuma zilnic, de regula, circa 1-2% din greutatea corpului sau. Ofera-le hrana pestilor carnivori de doua ori pe zi, iar alevinilor chiar mai des.Precautii

Pestii carnivori pot fi crescuti laolalta in acelasi acvariu, insa pentru a nu deveni agresivi unii cu altii, este recomandat sa optezi pentru exemplare de marimi similare, cat si sa introduci in acvariu accesorii - pietre, de exemplu - cu ajutorul carora pestii sa isi poata marca teritoriul si de care sa se foloseasca pentru a se ascunde, la nevoie.

De asemenea, nu introduce in acelasi acvariu pesti carnivori din specii diferite, in cazul in care unele exemplare sunt incluse in "meniul" altora!

Foto: freewebs.com, worldcichlids.com, wetwebmedia.com, small-pets.lovetoknow.com