Cum alegi cea mai buna mancare pentru pisici si de unde o cumperi?
2/2161
calendar_month 08 Sep 2021, 00:00
Pisica este una dintre cele mai mofturoase animale de companie. Cu siguranță te-ai convins de acest aspect dacă și tu ai acasă un astfel de prieten necuvântător. Pisicile nu sunt însă doar selective cu mâncărurile pe care stăpânii lor le pun în bolul cu mâncare, dar sunt și foarte sensibile, sistemul lor digestiv răspunzând de fiecare dată rapid, ori de câte ori animăluțul a mâncat ceva nepotrivit.

Atunci când ai acasă o pisică, este important să alegi cu grijă ceea ce îi oferi să mănânce, pentru că o dietă sănătoasă este cheia longevității și în același timp ajută la evitarea unor probleme serioase, precum afecțiunile digestive severe, și nu numai.

De ce să îți hrănești pisica doar cu mâncare de bună calitate

Pentru un stăpân de pisică este foarte important să știe care este cea mai bună mâncare pentru animăluțul său de companie. Hrana uscată pentru pisici care este făcută doar din ingrediente atent selectate, care nu conține cereale și are un aport echilibrat de proteine este de departe varianta câștigătoare. S-au convins de acest lucru mulți dintre cei care au acasă pisici, dar este în același timp și formula pe care o recomandată medicii veterinari cu experiență. S-a constatat în timp că, pisicile care mănâncă doar hrană de bună calitate, cu aportul nutrițional potrivit, sunt mai pline de energie, au chef  de joacă și nu se confruntă cu diferite afecțiuni.

Cea mai bună mâncare pentru pisica ta este cea care conține legume, fructe, cereale integrale, grăsimi sănătoase și proteine. De asemenea, pe eticheta acestor variante de hrană uscată pentru pisici nu ar trebui să se regăsească ingrediente precum conservanți artificiali, coloranți artificiali și arome.

Hrană uscată VS conserve: care este mai bună?

Pisicile sunt animale carnivore, ceea ce înseamnă că le face bine o dietă adecvată speciei lor cu un conținut ridicat de proteine de bună calitate. Odată ce ai decis să îți iei un animal de companie, trebuie să îți asumi și o serie de responsabilități, iar asigurarea hranei de cea mai bună calitate pentru pisica ta este una dintre cele mai importante îndatoriri pe care le ai.  

Pisicile sunt făcute de Mama Natură să își ia aportul nutrițional prin consumul unei mari cantități de proteină animală (carne/organe) și o mică cantitate din proteinele vegetale precum cereale sau legume, din cauza că pisicilor le lipsesc căi metabolice (enzimatice) specifice și nu pot utiliza proteinele vegetale la fel de eficient ca proteinele animale.

Pisica trebuie să mănânce mâncare de calitate superioară încă de când este pui, pentru că în acest fel se va dezvolta corespunzător și nu vei avea alte problemele medicale cu ea.

Atunci când trebuie să aleagă între tipul de mâncare potrivit pentru pisică, mulți își pun întrebarea ce ar trebui să aleagă între hrană uscată sau conserve. Ambele tipuri sunt bune, recomandate și apreciate de pisici, atât timp când eticheta lor este curată, iar ingredientele sunt de calitate superioară.

De unde achiziționezi mâncare de calitate pentru pisică

Cumpără hrană pentru pisici doar din pet shop. În acest fel ai certitudinea că produsele sunt originale și că ai de unde alege.

MegaPet.ro este locul în care cei mai mulți dintre stăpânii de animale fac cumpărăturile pentru prietenii lor blănoși. Iar acest lucru se întâmplă, pentru că într-un pet shop mare așa cum este și MegaPet.ro și oferta este pe măsură. 

În plus clienții beneficiază de o serie de alte avantaje. Pe lângă gama variantă de hrană și accesorii pentru animale, fiecare produs de pe site este însoțit de o descriere amănunțită inclusiv la capitolul ingrediente. Un alt avantaj îl reprezintă transportul gratuit până la ușă și ofertele speciale periodice la anumite produse.

Quiz
Cate lucruri stii despre caini?

Cate lucruri stii despre caini?

Sondaj

te desparti greu de animalele care ti-au murit?