Dieta sanatoasa pentru pisica
6/691
calendar_month 09 Iun 2011, 00:00
Primul lucru la care trebuie sa se uite un stapan responsabil este data de expirare de pe pahcetul de mancare, pentru ca alimentele nu trebuie sa fie expirate. In al doilea rand, alimentele cumparate trebuie sa aiba trecute pe eticheta ingredientele.

Ingredientele pe pachetele de alimente sunt trecute in functie de cantitate, de aceea primul ingredient va fi si cel mai important. Primul ingredient la mancarea de pisici trebuie sa fie carnea de pui, ficatul, carnea de vita, peste sau alte proteine animale: daca pe pachet este inscris alt ingredient, inseamna ca mancarea respectiva contine mai multa umplutura decat carne, ceea ce inseamna ca nu are un bun raport nutritional - mai precis, arunci banii pe fereastra.

Pisicile au nevoie de un regim bogat in proteine - e bine ca mancarea sa contina peste 26% proteine. Mancarea pentru pisici care nu ofera animalului destui nutrienti va face ca acesta sa nu fie in forma maxima - este similara mancarurilor de la fast-food, care creaza senzatia de satietate, insa nu au valoare nutritionala si, pe termen lung, fac rau organismului.

Alimentele pentru pisica trebuie alese in functie de varsta si greutatea animalului: mancarurile uscate, in special, sunt create in functie de aceste doua criterii, iar pe ambalaje este trecuta categoria. Pentru o pisica mai batrana, spre exemplu, este mai bun un regim bogat in fibre, cu mai putine calorii, pentru ca aceasta sa isi mentina greutatea mai usor.

Mancarea umeda este de preferat mancarii uscate, deoarece hidrateaza pisica si are un miros mai puternic, ceea ce ii va stimula apetitul. Pentru pisicile bolnave, mancarea umeda este ideala, pentru ca le mentine hidratatate si previne alte afectiuni. Este mai usor de mestecat si de digerat, iar atunci cand este incalzita este un adevarat deliciu pentru micuta felina. Uneori, la pisicile batrane care au dinti sensibili sau cu probleme, mancarea umeda este singura optiune.

Unele mancaruri contin vitamine, dar si acizi grasi omega 6, extrem de benefice si pentru oameni, dar si pentru pisici. Mancarea nu trebuie lasata in camere in care temperaturile sunt mari, pentru ca se strica. Si nu in ultimul rand, mancarea trebuie oferita intr-un loc linistit, unde animalul nu este stresat, pentru ca acesta sa poata manca fara probleme.

Quiz
Pisica vs. Caine!Alege...

Este un quiz foarte interesant deoarece este vorba despre cele mai interesante si obisnuite animale.Multa lume adora pisicile si cainii si asta ii va...

Sondaj

animal care e trist....