animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Animalele si bugetul familial. Ponturi pentru reducerea cheltuielilor

Animalele si bugetul familial. Ponturi pentru reducerea cheltuielilor

2/2378
calendar_month 28 Feb 2022, 00:00
Intocmirea unui buget este o etapa absolut necesara pentru gestionarea eficienta a finantelor dintr-o familie. Avand o evidenta a veniturilor si cheltuielilor, oamenii pot vedea mai clar pe ce se cheltuiesc banii si unde pot fi facute anumite ajustari, astfel incatsa previna dezechilibrele financiare.

In familiile in care exista si animale de companie, nu trebuie omise cheltuielile care se fac in aceasta directie. Intretinerea si ingrijirea unui animal costa, in unele cazuri chiar foarte mult, iar categoria costurilor de acest tip trebuie trecuta intr-o linie sau coloana de sine statatoare, in categoria cheltuielilor din bugetul lunar.

Cheltuielile cu animalele de companie sunt variate: hrana, produse de ingrijire, accesorii, jucarii, tratamente si proceduri medicale, tuns, si multe altele, care tin de fiecare familie in parte.

In continuare, vor fi prezentate cateva trucuri prin care pot fi reduse costurile, fara ca animalul sa sufere de mai putina atentie sau implicare din partea stapanilor:

Cautarea ofertelor in mediul online

Ofertele sunt o ocazie foarte buna de a beneficia de produsele necesare pentru cresterea unui animalut la un pret mai mic. Spre exemplu, multe magazine care ofera hrana pentru caini si pisici au campanii de reduceri lunare sau cu diverse ocazii. Daca sunt vanate din timp aceste campanii, posesorii de animale pot plati mai putin pentru conserve sau hrana uscata, iar dupa ce vor trage linie, vor vedea ca au un mare avantaj in privinta rationalizarii cheltuielilor.

Jucarii sau patuturi homemade

Dupa cum se stie, produsele din comert pentru intretinerea animalelor pot costa destul de mult. Pentru a diminua aceste cheltuieli, pot fi luate in considerare produsele realizate in casa, fie ca este vorba despre patuturi, saltele sau chiar de jucarii.

Animalele nu sunt pretentioase cand vine vorba de ingrijirea sau distractia lor. Daca un patut este confortabil si calduros si daca jucaria este suficient de colorata, de zgomotoasa si de provocatoare pentru a le starni pofta de joaca, ele vor fi multumite. Si la fel vor fi si stapanii lor, care, la calculul bugetului, vor vedea ca vor fi avantajati ca nu au mai cheltuit sume de bani pentru produse din comert.

Hrana si recompense preparate in casa

Conservele de buna calitate pentru caini si pisici, precum si recompensele pot fi destul de costisitoare. Pentru a reduce aceasta cheltuiala poate fi luata in calcul prepararea hranei acasa, macar o data pe saptamana. Daca o gospodina pregateste hrana pentru familie, in apa in care a fiert carnea de pui sau de vita pentru cei ai casei poate fierbe orez, morcov si alte legume. Preparatul poate fi servit ca atare cainelui sau se pot forma chiftelute, care sa fie puse la cuptor pentru 20 de minute si oferite drept recompensa.

In concluzie, pentru un buget familial echilibrat si administrat intr-un mod eficient, este necesar sa se reduca toate cheltuielile, inclusiv cele cu intretinerea animalelor de companie. Un ajutor in organizarea mai buna a veniturilor si cheltuielilor il au si instrumentele puse la dispozitie in mediul online, cum se poate vedea si pe site-ul celor de la Financer. Astfel, oamenii sunt ajutati sa economiseasca mai mult si sa traiasca mai liberi, din punct de vedere financiar.


 

Pet Vet

Insuficienta renala acuta este o afectiune descrisa ca declin subit al functiilor renale care apare de obicei pe parcursul catorva ore pana la cateva ...

 
 
 
 
 
 

Quiz

Aici vei afla daca meriti un animal!!!

 
Sondaj
tu ce ai fce daca te urmareste pana acasa un animal