animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cresterea pasarilor - de la ou la sacrificare

Cresterea pasarilor - de la ou la sacrificare

2/2373
calendar_month 12 Ian 2022, 00:00
Puii și găinile oferă oamenilor carne și ouă de mai bine de 4000 de ani. Proteina pe care o conțin are cea mai mare valoare biologică pe care o poate avea un aliment natural. În plus, ouăle oferă vitamine, minerale și alți nutrienți importanți.

Creșterea puilor și găinilor în propria curte sau fermă poate oferi ouă și carne gustoase și, în cazul unei ferme mai mari, pot ajuta chiar la creșterea veniturilor. Dar, atunci când decizi să le crești, ai nevoie în primul rând de alegerea unei rase de păsări și de asigurarea unui spațiu potrivit pentru acestea, precum și de dispozitivele, precum incubatoare, hrănitoare și adăpătoare sau deplumatoare păsări, așa cum vei găsi pe https://www.ecasa.com.ro/. 

Statistic, fiecare român mănâncă anual aproximativ 25 de kilograme de carne de pasăre și 270 de ouă și, ceea ce este foarte clar, este că se preferă puii și ouăle provenite din micile ferme sau gospodăriile țăranilor, care îi hrănesc cu produse naturale și îi cresc în spații deschise.

De obicei păsările ajung la maturitate după 90 de zile, iar termenul minim în care acestea sunt sacrificate variază între 120 și 150 de zile, în funcție de numărul de păsări crescute într-o locație sau de comenzile primite. Pentru mai multe informații, citește în continuare pentru a afla detalii importante despre creșterea păsărilor – de la ou la sacrificare.

Ce trebuie să știi despre incubația ouălor de pasăre?

Modul natural în care o găină era fertilizată și apoi își clocea singură ouăle pe cuib este un fapt care se întâmplă mult mai rar acum sau lipsește cu desăvârșire. Chiar și fertilizarea pentru creșterea convențională a puilor are loc artificial, găinile fiind injectate. 

Ouăle fertilizate sunt apoi introduse în dispozitive speciale, precum incubatoare automate de ouă, acestea având o eficiență ridicată. Incubația ouălor în acest mod poate avea loc atât pentru uzul casnic, cât și pentru cel industrial, căci există diferite modele de incubatoare pe piață cu o capacitate diferită, putându-se ajunge și la peste 1500 de ouă. Aceste incubatoare sunt dotate cu senzori de temperatură și umiditate, întoarcere automată a ouălor și o funcționare silențioasă.

După eclozare, puii sunt transportați în curte, hambare sau în spațiile special amenajate pentru ei, dar totuși trebuie ținut cont de faptul că sunt sensibili și trebuie organizate condiții adecvate pentru existența lor.

Creșterea și hrănirea păsărilor și puilor după eclozare: ce trebuie să afli?

Locul în care puii se dezvoltă și cresc până în momentul sacrificării este extrem de important. De multe ori, păsările sunt ținute închise în săli special amenajate, alături de alte câteva mii sau sunt crescute în grupuri mai mici și sunt lăsate libere pentru a se plimba într-o zonă cu mare varietate de vegetație verde, așa cum este cazul în  fermele bio. Creșterea și hrănirea păsărilor și puilor este foarte importantă, căci astfel se pot delimita fermele convenționale de cele ecologice.În fermele ecologice, hrana este produsă fără pesticide, îngrășăminte chimico-sintetice și inginerie genetică, iar păsările bolnave trebuie tratate cu remedii naturiste, fiind interzisă utilizarea medicamentelor preventive.

Adăpostul găinilor trebuie să fie, de asemenea, prevăzut cu dispozitive de hrănire și adăpare plasate corespunzător. Dacă sunt localizate prea dens sau hrănitoarele și adăpătoarele nu sunt adaptate la numărul de păsări care le folosesc, pot apărea luptele și riscurile de rănire, ceea ce încetinește creșterea.

Asigurarea condițiilor adecvate pentru creșterea păsărilor este în interesul și responsabilitatea crescătorului. Este un factor care depinde în cea mai mare măsură de el, dar are și un impact mare asupra profitului. 

Sacrificarea păsărilor adulte – cum să beneficiezi de performanțe ridicate?

Creșterea păsărilor este o activitate destul de populară, atât în ferme mari, cât și mai mici. Iar pentru a face creșterea păsărilor cât mai profitabilă, merită să se pună accentul pe vârsta și greutatea acestora, atunci când se alege momentul sacrificării.

În plus, ca parte a unui acord european, există așteptări mari privind renunțarea la metodele de sacrificare care le provoacă dureri inutile păsărilor și adoptarea unor soluții care vor reduce semnificativ suferința și stresul. Unul dintre cei mai importanți pași în sacrificarea păsărilor adulte este operațiunea de curățare a penelor, ce poate fi realizată rapid cu ajutorul unor deplumatoare  de păsări, acestea fiind aparate de jumulit foarte ușor de utilizat și deosebit de rapide.

Carnea de pasăre este poate cea mai apreciată de oameni, dar și cea mai accesibilă, iar creșterea păsărilor poate reprezenta o afacere profitabilă. Totuși, nu uita să acorzi importanță modului în care crești, hrănești și sacrifici păsările.


 

Pet Vet

Displazia de sold este o afectiune comuna, genetica, ce cauzeaza cainelui dureri si schiopatare. Boala reprezinta instabilitatea articulatiei soldului...

 
 
 
 
 
 

Quiz

aflati cat de mult va iubiti animalutul prin acest quiz foarte interesant!

 
Sondaj
Caine sau Pisica?