animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cum protejam animalele de companie de purici si capuse?

Cum protejam animalele de companie de purici si capuse?

2/2352
calendar_month 17 Mar 2021, 00:00
Fiecare proprietar de animale de companie își dorește să țină căpușele și puricii departe de prietenul necuvântător și cât mai departe de propria casă.

Atunci când infestarea cu astfel de paraziți se produce, va dura foarte mult timp să scapi de această problemă și apoi să poți ține lucrurile din nou sub control. Însă dacă iei câteva măsuri de precauție poți preveni invazia acestora de la bun început.

Sunt multe metode pe care le poți aplica pentru a ține puricii și căpușele departe de companionul tău. Unele dintre acestea au legătură cu spațiul în care tu și animalul de companie locuiți.

Amenajeaza și întreține cât mai bine grădina

Primul pas pe care îl poți face este să îți aperi proprietatea de invazia puricilor și capușelor. Dacă stai la casă și ai grădină, acordă o mare importantă întreținerii acesteia. Vegetația bogată și iarba înaltă sunt locuri care favorizează apariția paraziților, de aceea trebuie să tunzi regulat gazonul și să cureți resturile de vegetație. Cu cât spațiul din grădină este mai liber și mai aerist cu atât mediul va fi mai puțin propice înmulțirii dăunătorilor. Lumina soarelui și curenții de aer din grădină distrug rapid larvele de purici.

Prevenția, esențială pentru sănătatea animalelor

Prevenția este una dintre cele mai puternice arme pe care stăpânii animalelor de companie o au la îndemână. Când ai un câine sau o pisică și acest animăluț obișnuiește să stea mai mult în casă, o metodă eficientă o reprezintă zgărzile antiparazitare care se poartă 24 de ore din 24 și care țin la distanță căpușele și puricii și au chiar și rol în eliminarea dăunătorilor, dacă aceștia ajung să invadeze blana patrupedului.

Baia periodică a animalului de companie cu șampon împotriva puricilor și căpușelor, periatul zilnic și verificarea blănii de fiecare dată când vine de afară sau de la joacă sunt alți pași importanți în prevenție, pe care stăpânii de animale de companie ar trebui să îi urmeze pentru a avea companioni cât mai sănătoși și veseli.

Păstrează curățenia în casă

A avea purici și căpușe în casă nu înseamnă că locuința ta este murdară. Dar dacă acorzi o atenție deosebită anumitor zone, poți face dăunătorii mai puțin bineveniți. De exemplu, covorul este un loc în care puricii și căpușele se instalează frecvent, așadar acesta trebuie aspirat cel puțin o dată pe săptămâna. La fel de important este ca periodic să speli și să cureți toate obiectele care îi aparțin câinelui sau pisicii. Culcușul, jucăriile, bolurile de mâncare sunt locuri care pot ajunge să fie invadate de dăunătorii care mai apoi se vor muta în blana animalului tău de companie.Zgarda antiparazitară, cel mai simplu și eficient mod de prevenție

Sunt multe metode disponibile pe piață care te ajută să ții la distanță puricii și căpușele de blana animalului tău de companie. În funcție de rasă și stilul de viață, greutate, mediul în care trăiește un câine sau o pisică, o anumită metodă de prevenție și tratament este mai eficientă. Însă zgarda antiparzitară rămâne în topul preferințelor celor mai mulți proprietari de animale de companie. Pentru ca un câine sau o pisica să poată purta acest dispozitiv nu este nevoie nici să consulți medicul veterinar și nici să îți faci probleme că ar interfera cu alte medicamente sau soluții împotriva căpușelor și puricilor. Zgarda antiparazitară Foresto se fixează simplu la gâtul animalului și acesta o va purta continuu timp de 8 luni, chiar și atunci când este spălat. Zgarda antiparazitară poate fi folosită în primul rând pentru a preveni infestarea cu purici sau căpușe, dar și are și rol de tratament în cazul în care infestarea se produce.

În funcție de talia câinelui poți alege Zgarda Foresto L sau Zgarda Foresto S, modele disponibile în pet shop online MegaPet.ro.


Pet Vet

Astmul la pisici este o boala comuna, cronica a plamanilor, ce afecteaza caile respiratorii inferioare, incluzand brohiile si bronhiolele. Stapanii pi...

 
 
 

Quiz

Acest quiz a fost creat cu scopul de a-ti masura dragostea ta pentru prietenul tau patruped ! :)

 
Sondaj
Influenta animalelor asupra copiilor