Este şi cazul disconfortului cauzat de paraziții externi, cum sunt puricii sau căpușele. Acești paraziți pot provoca probleme grave ale pielii câinelui său pisicii sau chiar transporta boli. Vestea bună este ca medicamentele şi produsele moderne fac tratamentul, controlul și, cel mai important, prevenirea acestor probleme cauzate de paraziții externi mult mai ușor decât în trecut.
Paraziţii externi, cum ar fi puricii și căpușele îşi fac loc în blana unui câine sau a unei pisici, de unde mușcă și se hrănesc cu sângele animalului. Atenţie însă, acești paraziți nu discriminează, deoarece pot trăi fericiți și pe gazde umane, aşa că şi dumneavoastră sunteţi expus pericolului! Aşadar, pe lângă faptul că sunt dezgustătoare, puricii și căpușele pot fi, de asemenea, extrem de periculoase.
În cele ce urmează, îţi vom prezenta câteva motive referitoare la importanța prevenirii infectării animalului de companie cu căpuşe, purici etc.
- Simptome extrem de incomode. Paraziții, în special puricii, pot fi destul de incomozi atât pentru animalele de companie, cât şi pentru și oameni. Mâncărimile și durerile mușcăturilor acestora, dar și saliva de purici pot provoca reacții alergice, ducând chiar la o erupție cutanată, iar multe animale de companie cu purici ajung să aibă infecții ale pielii ca urmare a zgârieturilor provocate de scărpinările dese;
- Boli. Atât puricii, cât și căpușele pot transporta o mare varietate de boli periculoase, pe care le transmit gazdelor lor atunci când mușcă. Acestea includ boala Lyme, ehrlichioza, babezioza și bartoneloza. Puricii pot transmite animalelor de companie, de asemenea, paraziți interni, cum ar fi teniile;
- Infestarea domiciliului. Atunci când animalele de companie infestate cu paraziți intră în casa după ce v-aţi jucat împreună în iarbă, acestea, ca şi purtătoare, vor transmite paraziții către tine și casa ta, ducând la o infestare a domiciliului. Iar odată ce puricii intră în casă și depun ouă, va fi incredibil de dificil să scapi de ei. Ciclul acestora este de 14 zile, deci dacă v-ați tratat casa împotriva acestora vă trebui să o faceți din nou peste 14 zile pentru a întrerupe acest ciclu. Menţionăm acest amănunt deoarece mulți oameni se confruntă cu această problemă, deoarece cred că trebuie să-și deratizeze locuinţa doar o singură dată;
- Protejaţi-vă membrii familiei! Prevenind infectarea animalului de companie cu paraziţi externi vă protejaţi pe dumneavoastră şi membrii familiei dumneavoastră, deoarece unele dintre bolile pe care le poartă puricii și căpușele îi pun în pericol și pe oameni. De exemplu, puricii și căpușele sunt responsabile de boli zoonotice, cum ar fi boala Lyme și chiar ciuma.
Prevenţia funcţionează întotdeauna! Păstrați-vă animalul de companie în afara oricărui pericol, apelând la produse antiparazitare câini sau produse antiparazitare pisici. Nici măcar nu trebuie să pierdeţi timpul cotrobăind prin magazine. Le puteţi comanda de la un petshop online. La MegaPet.ro găsiţi cele mai moderne soluţii pentru prevenirea infestării cu paraziţi externi, cumpărând produse antiparazitare specifice: zgărzi antiparazitare (Foresto, Ecto-Max, Scalibor, Kiltix, Bolfo etc.), pipete (Frontline, Ecto-Max, Advantix etc.) sau tablete (Bravecto, Cestal etc.).
Părerea noastră este ca, fie că aveţi câine sau pisica, o zgardă antiparazitară se impune cu necesitate. Pentru tratamentul și prevenirea infestării cu purici noi vă recomandămZgarda Foresto, care este şi eficientă împotriva larvelor, nimfelor și căpușelor adulte. Zgarda nu prezintă niciun miros şi poate fi purtată eficient 7 până la 8 luni, având efect împotriva paraziţilor imediat după aplicarea acesteia.
Preveniţi corect infestarea cu paraziţi externi a necuvântătoarelor din familia dumneavoastră! MegaPet.ro va sta la dispoziţie şi cu alte produse similare, dar şi cu o descriere pe îndelete a acestora, de unde vă puteţi informa corect şi complet asupra modului de folosire, dar şi a altor aspecte importante.