animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Cum sa calculezi costurile lunare de intretinere a unui animal de companie?

Cum sa calculezi costurile lunare de intretinere a unui animal de companie?

2/2387
calendar_month 30 Sep 2022, 00:00
Poate te-ai întrebat de multe ori care este costul lunar al întreținerii unui animal de companie? Cheltuielile finale depind de mărimea, rasa și sănătatea acestuia. Astfel, costul lunar estimat pentru păstrarea unui animal de companie poate ajunge până la peste 300 de lei. Descoperă în acest articol care sunt costurile uzuale:

Care este costul întreținerii unui animal de companie?

Care este costul întreținerii unui câine? Această întrebare este pusă de oricine care se gândește să aibă un animal de companie. Conștientizarea cheltuielilor va permite să înțelegi cât de important este acest pas și, în același timp, să verifici posibilitățile financiare. Atunci când te hotărăști asupra unui animal, trebuie să ții cont de multe aspecte precum alimentația, vizitele la veterinar, accesoriile necesare și alte aspecte neprevăzute.

Cele mai mari costuri te așteaptă la începutul vieții unui animal de companie. Atunci trebuie să te aprovizionezi cu accesoriile necesare și să îți amintești despre vizitele obligatorii la veterinar. Cu cât animalul de companie este mai în vârstă, cu atât apar mai multe cheltuieli legate de sănătatea acestuia. Costurile unui posibil tratament sunt mari. Îngrijirea unui animal de companie necesită resurse materiale, așa că decizia de a avea un câine ar trebui să fie informată.

Costul hrănirii animalului de companie

Achiziționarea alimentelor este o cheltuială de bază și necesară. Amintește-ți că animalul de companie ar trebui să fie hrănit cu alimente de bună calitate. Încercările de a economisi la hrană sunt deseori asociate cu riscul de îmbolnăvire a animalului din cauza aprovizionării insuficiente cu nutrienți esențiali. 

Medic veterinar - costuri de bază și suplimentare

Din păcate, o vizită la veterinar este asociată cu cheltuieli considerabile. În primul an de viață al unui animal de companie, trebuie să ai grijă de deparazitarea acestuia și vaccinarea corespunzătoare. Proprietarii care decid să supună animalul castrării trebuie să fie pregătiți pentru o cheltuială adițională destul de mare.

Cheltuielile veterinare de bază includ și vizite neașteptate. Animalele de companie se pot îmbolnăvi, iar costurile medicale sunt mari. 

Costurile de îngrijire și formare a animalelor de companie

Un șampon pentru câini costă aproximativ 20 lei. În cazul animalelor de companie care au blană mare, pentru îngrijire va fi necesar și un balsam. Un astfel de produs cosmetic de îngrijire costă aproximativ 30 lei. Unele animale necesită îngrijire regulată ce poate ajunge până la 200 lei, în funcție de mărime și de tipul de serviciu. Prețul procedurii include tunsul, modelarea, curățarea urechilor și scurtarea ghearelor.Pentru câini, este o idee bună să soliciți ajutorul unui dresor. Specialistul va examina predispoziția patrupedului și va indica regulile corecte de creștere. Aceste ședințe de dresaj și antrenamente sunt indicate în special pentru câini predispuși problemelor de comportament.

Deși costurile deținerii unui animale pot părea ridicate, animalele de companie ne aduc și multă bucurie, devenind o parte din familie. Astfel că și atunci când apar cheltuieli neprevăzute nu stăm pe gânduri și facem tot posibilul pentru a-i ajuta. Aceste cheltuieli pot fi acoperite cu ajutorul unui credit până la salariu, rambursabil în câteva săptămâni sau luni. 

Animalele de companie sunt o parte intrinsecă a vieții noastre și ar trebui să fie bine îngrijite și iubite.

Recomandari

Pet Vet

Dermatita alergica la caini este o boala comuna care provoaca inflamarea pielii si mancarimi. Infectii secundare ale pielii si urechilor apar frecvent...

 
 
 

Quiz

Credeti ca aveti un caine bine dresat?Efectuati acest quiz si veti afla raspunsul corect!

 
Sondaj
Culoarea calului!