Astfel, studiul "Making the Link", realizat de Malcom Plant, doctorand al Universitatii Teesside din Marea Britanie, demonstreaza ca abuzurile si expunerile la abuzuri aupra animalelor determina comportamente abuzive fata de alti oameni.
Din cei 162 de copii care au participat la studiu, peste 86% au raspuns ca au fost partasi la rele tratamente aplicate animalelor, insa pentru ca acestia nu erau atasati de patrupedul in cauza s-au gasit putine corelatii intre expunerea la abuzuri si capacitatea lor de empatie. In schimb, s-au descoperit legaturi semnificative intre cei care au savarsit abuzuri asupra animalelor si profilurile lor psihologice. Comprtamentul abuziv corespunde tendintelor spre agresivitate si fata de alti copii sau persoane, violenta si lipsa de empatie.
Pentru remedierea acestei situatii ingrijoratoare, studiul propune si solutii: un program educational pe 3 ani pentru copiii din scolile bistritene cu varste intre 13 si 16 ani, pentru a construi o generatie cu o mentalitate diferita.
In plus, o masura ar fi si cea de infiintare a unei linii telefonice pentru raportarea abuzurilor asupra animalelor, precum si existenta unui avocat care sa duca in instanta cazurile de cruzime si care sa nu perceapa un onorariu in acest sens.
Proiectul "Making the Link" este sustinut de National Link Coallition si de Human-Animal Connection de la Universitatea din Denver, cele mai importante institutii la nivel mondial din acest domeniu.
Sursa: adevarul.ro