animale.ro  »  Stiri  »  Diverse  »  Jucarii pentru caini si pisici - fa-le tu insuti!

Jucarii pentru caini si pisici - fa-le tu insuti!

2/2386
calendar_month 11 Aug 2022, 00:00
Joaca este o parte esențială a vieții fiecărui organism viu, indiferent dacă este vorba de un om, câine, pisică sau rozătoare - toți au nevoie de distracție! Animalele plictisite nu numai că își pierd din bunăstare, ci și distrug. Un câine sau o pisică lăsat(ă) de capul lui, fără stimuli pozitivi în habitatul său, își va găsi o ocupație care nu ne convine neapărat nouă, îngrijitorilor. O canapea zgâriată și mușcată, pământul săpat în flori și atacurile pe picioarele oamenilor sunt doar câteva dintre primele simptome ale plictiselii la animale. Următoarele sunt mai grave - frustrare și agresivitate. Iar joaca cu animalul tău de companie poate fi un moment minunat, trebuie doar să te pregătești corespunzător și să termini prin a da câinelui sau pisicii tale mâncare.

Jucăriile pot fi cumpărate din orice magazin pentru animale de companie și sunt de toate mărimile și formele, dar puteți încerca, de asemenea, să confecționați singuri o nouă jucărie pentru câinele sau pisica dumneavoastră, într-o clipă. Noi vă sugerăm cum!

DIY jucărie de câine pas cu pas

Câinele dumneavoastră trebuie să aibă parte atât de activitate fizică, cât și de activitate mentală, cu preponderență de prima. În funcție de rasa câinelui, pot fi introduse și jocuri de urmărire - în interior sau în aer liber. Spre deosebire de pisici - majoritatea câinilor adoră să se joace împreună la nesfârșit. Prin urmare, este adesea necesar să vă învățați câinele să se joace într-un mod echilibrat - cu odihnă în timpul sesiunii. În acest scop, va fi de ajutor hrana pentru câini care îi dă animalului semnalul că se apropie sfârșitul jocului. Jocurile olfactive vor avea, de asemenea, un efect calmant.

Tug-of-war pentru câinele tău

Pentru un câine, jocul de tragere al sforii este unul dintre cele mai bune. Aceasta consolidează legătura cu îngrijitor și permite descărcarea excesului de energie. Un astfel de dispozitiv pentru câinele dumneavoastră ar trebui să fie robust, dar delicat cu dinții și gingiile câinelui, astfel încât acesta să nu se rănească în timp ce mușcă și trage. De ce ai nevoie pentru a face un tugger? Mai întâi de toate, bucăți de material și un cadru puternic, de exemplu, din sfoară de iută, bumbac înfășurat de mai multe ori sau un tricou răsucit. Bucățile de material care vor fi atașate la baza dispozitivului pot fi un tricou tăiat sau o pătură cumpărată de la un magazin de animale de companie. Apoi coaseți-le la cadru și faceți o buclă la capăt pentru a ține totul împreună. Și iată-l! După ce vă jucați de-a tras de jucărie cu animalul de companie, răsplătiți-l cu o mâncare delicioasă pentru câini.Covor olfactiv

Aici veți avea nevoie și de bucăți de material; pentru un covoraș de adulmecat, cele decupate dintr-o pătură funcționează cel mai bine. Baza covorașului poate fi transformată într-un covoraș, dar alegeți unul care să nu aibă un miros deosebit - acest lucru ar putea interfera cu mirosul câinelui dvs. și chiar să-l descurajeze să se joace.

Pătura trebuie tăiată în părți egale. Fiecare trebuie să fie trecută printr-o gaură în covor și apoi să se facă o buclă. Una câte una, fiecare gaură trebuie să fie făcută astfel, fără a lăsa spații goale. Densitatea firelor din bucățile de pătură poate fi folosită pentru a regla dificultatea covorașului - cu cât sunt mai rare și mai mici bucățile, cu atât este mai ușor pentru câinele dumneavoastră să se joace și cu atât mai repede va găsi toate dulciurile sau crochetele de hrană pentru câini ascunse în covoraș.

Un astfel de covoraș poate fi spălat în mașina de spălat, menținându-l curat și igienic. Dezavantajul unui covoraș de casă pentru câini este, cu siguranță, timpul implicat - poate dura câteva ore pentru a face acest lucru. Dacă nu dispuneți de atâta timp, pet shop-ul vă oferă câteva modele adaptate la vârsta și abilitățile animalului dumneavoastră.

Cum se face o jucărie pentru pisici?

Pisicile sunt maeștri ai jocului! De asemenea, oferă un ajutor pentru îmblânzirea pisicilor. În special undițele de pescuit pe distanțe lungi le permit pisicilor să dezvolte încredere în persoana de pe partea cealaltă a jucăriei.

Cel mai probabil, pisicile vor alege să alerge după undița de pescuit; când sunt lăsate singure, sunt fericite să se apuce de prins șoareci împrăștiați prin cameră, iar pentru pisicile plictisite sau pretențioase - jucăriile interactive sunt ideale.

Jucărie din mâncare pentru pisici

Pisicile doresc instinctiv să vâneze hrana. Din acest motiv, trebuie urmată o secvență de vânătoare, adică programul zilnic al pisicii trebuie să urmeze anumite activități. O secvență standard de vânătoare arată după cum urmează: somn - toaletare - joacă - hrană - toaletare - somn. Atunci când îngrijitorul nu se poate juca cu pisica sau în timpul petrecut acasă, o astfel de jucărie alimentară va funcționa perfect!

Materialele necesare sunt: un tampon, role de hârtie igienică din carton sau role de carton pentru prosoape de bucătărie, mâncare pentru pisici. Și asta e tot! Pernuța trebuie să fie destul de grea, astfel încât pisica, atunci când scoate dulciurile sau mâncarea, să nu o miște. Acesta poate fi confecționat din carton gros sau din plastic. Rulourile de carton ar trebui să fie atașate de el și, în funcție de imaginația dumneavoastră, pot fi în poziție verticală sau orizontală. În acest fel, puteți crea propriul loc de joacă pentru pisica dumneavoastră. Turnați în rolă recompense sau crochete de hrană și apoi doar priviți pisica cum vânează. Inițial, este posibil să fie nevoie să îi arătați pisicii dvs. cum ar trebui să arate jocul, dar vă asigurăm că se va prinde repede.

Nu uitați să vă asigurați că atât recompensele, cât și mâncarea pentru pisici sunt de înaltă calitate și selectate corespunzător pentru pisica dumneavoastră, o gamă largă poate fi găsită în magazinul de animale de companie.

O sticlă de plastic pe post de rolă

O altă jucărie foarte ușor de făcut este o sticlă cu recompense care se rostogolește. Faceți găuri mici în sticla de plastic (cam de mărimea recompenselor pe care le puneți în ea). Este foarte important ca găurile să nu fie ascuțite! Asigură-te de două ori că pisica ta nu se rănește dacă își bagă laba acolo și nu uita că plasticul poate fi ascuțit! În continuare, adăugați hrană în sticla de plastic și începeți să o rostogoliți până când cade prima crochetă de hrană pentru pisici sau recompensă. Acest lucru ar trebui să încurajeze pisica să încerce în continuare să vâneze singură.

Covor olfactiv pentru pisici

Pisicile iubesc și jocurile olfactive! Aceasta este o modalitate excelentă de a-i obosi și de a le satisface nevoia de a căuta. Atunci când plecați din casă, de exemplu, la serviciu, lăsați-i pisicii un covoraș de mirosit.

Magazinul de animale de companie oferă un număr mare de jucării, dar atât câinele, cât și pisica au nevoie de jucării diferite. Merită să acordați puțin timp și să vă bucurați de o jucărie făcută manual. Poate fi o activitate excelentă pentru a petrece timp cu copiii sau o modalitate de a vă relaxa. Când folosim jucării făcute de noi înșine, distracția este de o sută de ori mai bună!

Recomandari

 

Pet Vet

Deficienta de taurina se refera la deficienta unui aminoacid (precursor la proteinei), numit taurina, din dieta pisicii.

 
 
 
 
 
 

Quiz

Acest test iti va arata cat de mult iti meriti animalul

 
Sondaj
Animalul cel mai frumos sau cel mai urat dar care este foarte educat?