Descopera, in continuare, cateva dintre aceste mamifere cu aspect inedit a caror blana pare sa fie invizibila!
1. Cetaceele
Cetaceele - acele mamifere marine care includ balenele, delfinii si marsiunii - se numara printre animalele care au blana invizibila - in cazul lor, de-a dreptul inexistenta. Iar absenta sa este cat se poate de logica, dat fiind faptul ca blana nu le este necesara existentei in mediul acvatic. In schimb, pentru a se proteja, aceste mamifere marine au intreg corpul acoperit cu un strat gros de grasime al carui rol este acela de a mentine temperatura corpului in mod constant in jurul valorii de 39-40 C.
Ar trebui spus, totusi, ca toate cetaceele prezinta urme de blana in stadiul de fetusi, urme care dispar ulterior, mai putin in cazul unor specii, precum balena de Groenlanda, care prezinta peri pe buze, obraji si bot.
2. Elefantul african
Elefantul african este cel mai mare mamifer de uscat inca in viata si unul dintre cele al caror corp nu este acoperit decat cu o blana aproape invizibila. Insa pana si acest strat subtire de blana devine o amintire pe masura ce animalul inainteaza in varsta, in speta din cauza mediului arid in care traieste si care il expune la temperaturi foarte ridicate.
Cu alte cuvinte, elefantul african nu are nevoie de blana pentru a-si regla temperatura corpului, ci dimpotriva - absenta ei contribuie la disiparea cu mai multa usurinta a temperaturii excesiv de ridicate.
3. Rasele de caini fara blana
In prezent, sunt recunoscute trei rase distincte de caini fara blana, si anume: cainele chinez cu creasta, cainele mexican fara par (Xoloitzcuintli) si cainele peruan fara par. Acesti caini, la fel de adorabili ca fratii lor blanosi, sunt perfecti pentru proprietarii cu alergii, dar si pentru cei care isi doresc patrupede care nu naparlesc si nu emana mirosuri neplacute.
Trebuie spus, insa, ca aceste rase de caini fara blana nu sunt intotdeauna complet lipsite de par. Spre exemplu, cainele peruan fara par poate prezenta smocuri de blana in varful capului si al cozii, cat si pe picioare.

4. Rasele de pisici fara blana
Cainii nu sunt singurii prieteni domestici ai omului care exista si in versiunea "fara blana". Pisicile, la randul lor, includ rase, precum Sfinxul, Donskoy si Elf, care nu au trupul acoperit de par. In pofida infatisarii lor bizare, comparativ cu cea a majoritatii covarsitoare a pisicilor, aceste feline sunt adesea iubitoare, pline de energie si foarte sociabile.
Si nici macar nu sunt intotdeauna complet lipsite de par! De pilda, Sfinxul poate avea mustati si sprancene.
5. Porcusorii de Guineea fara par
Stiai ca exista si porcusori de Guineea fara blana? O rasa distincta fata de cea standard, aceasta a luat nastere in laborator, scopul initial fiind acela de a servi studiilor dermatologice. Insa cum rasa a fost imediat indragita de iubitorii de animale, porcusorul de Guineea fara par a devenit, intre timp, un popular animal de companie.
Corpul acestui rozator poate prezenta urme de blana, sub forma de mustati sau de smocuri de par in varful capului.