animale.ro  »  Stiri  »  Zoo  »  Gradina Zoologica Soimaru din Ilisesti, Suceava

Gradina Zoologica Soimaru din Ilisesti, Suceava

1/1126
calendar_month 13 Iun 2012, 00:00
"Coltul Zoologic" a fost creat de omul de afaceri Dorin Soimaru, un mare iubitor de animale, si adaposeste circa 400 de exemplare de animale exotice.

Scurt istoric al Gradinii Zoologice Soimaru

Gradina zoologica privata din comuna Ilisesti a luat nastere in iarna anului 2004 cand omul de afaceri Dorin Soimaru a adapostit in gospodaria sa din comuna suceveana doi lei (botezati, apoi, Athos si Atena) din judet, abandonati in gerul iernii intr-o sera veche. Ulterior, de-a lungul timpului, Dorin Soimaru a mai salvat si alte feline aflate intr-o stare deplorabila si a facut schimburi cu alti colectionari.

Zoo Soimaru a primit denumirea de "Colt Zoologic" pentru a respecta normele legii referitoare la acest tip de gradina. Se intinde pe o suprafata de 5.000 de metri patrati.

Animale la Gradina Zoologica Soimaru

Desi este privata, Gradina Zoologica Soimaru se bucura de prezenta a circa 400 de exemplare de animale, multe dintre ele exotice si neobisnuite, din America Centrala, America de Sud, Europa, Africa sau Australia. Cele mai multe dintre exemplarele pe care vizitatorii le pot admira la Zoo Soimaru provin de la Gradina Zoologica din Szeged.

Printre animalele gazduite la Zoo Soimaru se numara reptile, ursi Panda lei, tigri, babuini, ratoni, veverite zburatoare, porci spinosi sau pasari exotice. Din colectia de reptile a gradinii zoologice private nu lipsesc pitonii tigrati, o anaconda, un sarpe de Kenia sau broastele testoase uriase. Animalele au propriile lor custi si isi duc existenta in conditii cat mai apropiate de cele din mediul lor natural.

Spre exemplu, familia de babuini a menajeriei beneficiaza de un tarc in care se afla o masina de epoca, o scorbura de doi metri, cativa copaci, un bazin cu apa inconjurat de pietre si un adapost, unde maimutele se odihnesc peste noapte.

Tigroaica Katiusa, la Gradina Zoologica Sibiu

La finele lui 2011, Gradina Zoologica din Sibiu s-a confruntat cu un incident nefericit - evadarea tigroaicei Mihaela - care a avut drept consecinte impuscarea mortala a felinei. Impresionat de eveniment, proprietarul Zoo Soimaru a hotarat sa doneze gradinii zoologice sibiene unul din propriile exemplare de feline, tigroaica Katiusa.

Precautii la Gradina Zoologica Soimaru

Intocmai ca in cazul oricarui alt spatiu de acest tip, Zoo Soimaru recomanda vizitatorilor sai, numerosi in special in zilele de weekend, sa respecte recomandarile afisate la intrare, cat si semnele de avertizare amplasate de-a lungul traseului de vizitare.

Gradina Zoologica Soimaru: Program, tarife si acces

Turistii interesati sa viziteze singura gradina zoologica privata din tara o pot face zilnic, intre orele 9.00 si 19.00. Pretul unui bilet pentru adulti este de 6 lei, iar pentru copii, de 4 lei.

Zoo Soimaru se afla in centrul comunei Ilisesti, la 15 km de municipiul Suceava.

Vizualizare hartă mărită

Foto: inbucovina.ro, Google Maps, adevarul.ro

Recomandari

 

Pet Vet

Dermatita alergica la caini este o boala comuna care provoaca inflamarea pielii si mancarimi. Infectii secundare ale pielii si urechilor apar frecvent...

 
 
 
 
 
 

Quiz

Care este ecivalentul tau in lumea animala, ce specie?

 
Sondaj
ce rasa iti place yorkshire terrier sau husky siberian sau golden retriever