Paraziții interni le pot da simptome extrem de neplăcute câinilor și sunt o cauză comună de îmbolnăvire. În primă fază, cățelul se va chinui destul de mult. Va avea vărsături și diaree, va slăbi, iar starea lui generală se va degrada de la zi la zi. Ulterior va fi afectată și blana, iar dacă paraziții rămân în corpul lui mai mult timp, se va îmbolnăvi. Este important să acționezi din timp și să îl deparazitezi, pentru a evita toate aceste neplăceri. Caută aici și vei descoperi mai multe medicamente pentru eliminarea eficientă a paraziților.
Pe lângă aceste lucruri, pe care cei mai mulți posesori de câini le cunosc, există și câteva aspecte mai puțin cunoscute despre transmiterea paraziților interni la câini. Iată care sunt acestea:
Pot fi transmiși de paraziți externi
O parte din paraziții interni ajung în organismul câinelui prin intermediul paraziților externi, prin ingerare sau mușcături. Astfel, puricii sunt vectori pentru cestode - viermi lați - iar dacă un câine infestat cu purici îi va ingera, există un risc foarte mare să se infecteze. De asemenea, puricii pot elibera larve direct în sângele animalului de companie prin mușcături.
Există riscul de transmitere la om
În special paraziții intestinali pot fi transmiși de la câine la om, mai ales la copii. Dacă un copil se joacă cu un câine infestat, apoi duce mâna la gură fără să se spele înainte, riscul de transmitere este ridicat. Există și specii de paraziți interni, cum ar fi viermii cârlig, care pot ajunge la om prin pătrunderea acestora la nivelul tegumentului. De asemenea, pot ajunge în corpul uman și prin ingerarea accidentală a larvelor. Deși pare imposibil, aceste lucruri se pot întâmpla, mai ales dacă obișnuiești să îți atingi fața de animalul de companie.
Puii infestați pot muri
Este deja știut că paraziții interni pot provoca boli grave, care necesită tratamente complexe și de lungă durată la orice câine. Însă puii sunt mult mai vulnerabili în fața lor. Iar puii sunt expuși în fața unui număr mai mare de paraziți interni decât un câine adult, potrivit labyes.com. Prezența paraziților intestinali, de exemplu, duce la probleme digestive și malnutriție. Sistemul lui imunitar care este în formare este afectat, iar cățelul va avea un răspuns foarte slab la vaccinuri, ceea ce îl pune într-o poziție foarte delicată. De asemenea, viermii rotunzi îi pot provoca obstrucții intestinale din cauza aglomerării în intestinul subțire sau ca urmare a degradării viermilor care au murit în intestin. Se produc astfel toxine periculoase, care ajung în circulația generală și care pot provoca decesul.
Foto: Unsplash
3 lucruri pe care nu le stiai despre transmiterea parazitilor interni la caini

label Info Caini calendar_month 21 Mar 2022, 00:00 autorenew 21 Mar 2022, 00:00 history_edu animale.ro
Noutati




