animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cu animalul de companie in cabina avionului

Cu animalul de companie in cabina avionului

1/1610
calendar_month 02 Iul 2013, 00:00
Cand planificati o calatorie cu avionul si doriti sa luati si animalul de companie este esential sa verificati daca exista vreo restrictie in privinta acestuia la destinatie, mai ales daca mergeti intr-o alta tara. Cele mai multe companii aeriene ofera informatii despre posibilitatea de a permite animale de companie la bord. Unele companii aeriene nu vor transporta sub nici o forma animalele de companie, in timp ce altele vor permite accesul acestora doar in cabina.

Asadar, unele companii aeriene nu permit animalelor de companie sa calatoreasca in cabina. Insa, puteti apela compania aeriana cu care doriti sa va deplasati pentru a afla daca aceasta permite prezenta animalelor de companie in cabina de pasageri pe timpul zborului.
Puteti afla despre politicile si procedurile specifice fiecarei companii aeriene in mai multe moduri. Puteti suna la linia aeriana si obtine informatii de la agentul care preia apelul sau va puteti uita, de asemenea, pe site-ul companiei aeriene pentru a obtine informatii cu privire la politicile lor pentru calatoria cu animalele de companie.
In cazul in care o companie aeriana permite calatoria animalelor de companie in cabina, atunci acestea vor fi considerate bagaj de mana si vor trebui sa respecte regulile specifice unui bagaj de mana:

  • Cutia de transport a animalului trebuie sa fie suficient de mica pentru a se potrivi sub scaunul stapanului fara a bloca accesul oricarei alte persoane la culoarul principal al avionului.

  • Cutia de transport a animalului trebuie sa fie depozitata in mod corespunzator pana cand si ultimul pasager isi ocupa locul, iar usile avionului sunt inchise.

  • Cutia de transport trebuie sa ramana pozitionata in mod corespunzator pe tot parcursul decolarii si aterizarii, precum si in intervalul de timp in care avionul se afla in miscare pe suprafata aeroportului.

  • Trebuie sa urmati instructiunile insotitorului de zbor cu privire la depozitarea corespunzatoare a transportorului.
De obicei, majoritatea companiilor aeriene au politici si proceduri specifice de urmat pentru a asigura un zbor confortabil pentru toti pasagerii din avion. Aceste proceduri suplimentare pot include:

  • O lista ce cuprinde tipuri de animale de companie ce pot fi aduse in cabina

  • O limita a numarului de animale de companie admise in cabina pe un singur zbor

  • O limita a numarului de animale de companie care pot insoti un proprietar in avion

  • Solicitarea ca animalele de companie sa fie inofensive, pasnice si sa nu aiba un miros neplacut

  • Solicitarea ca animalele de companie sa ramana in transportor pe durata intregului zbor

  • Solicitarea de a prezenta un certificat de sanatate emis recent pentru animalele de companie aduse la bord


Exista, de asemenea, reguli cu privire la transportul animalelor de companie in cala, in functie de sezon (este prea frig in timpul iernii si prea cald in timpul verii).
In plus, daca va ganditi sa luati si cainele sau pisica in vacanta, iar calatoria implica transportul aerian, luati in considerare si faptul ca veti scoate din buzunar o suma frumusica pentru a-l lua cu voi in avion.


Pet Vet

Acceptarea si toleranta cainilor fata de stimulii din mediu se formeaza intr-o perioada scurta la o varsta frageda. Experientele catelusului din aceas...

 
 
 

Quiz

Parcurge testul si vei afla daca poti avea grija de animalul de companie in excursii.

 
Sondaj
ce preferi hamsterul, porcul de guinea sau iepurele?