animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Cum sa "vorbim" cu animalul de companie

Cum sa "vorbim" cu animalul de companie

1/1495
calendar_month 14 Mai 2013, 00:00
Deoarece cainii nu se pot exprima prin cuvinte, ei folosesc alte mijloace de comunicare. De obicei folosesc foarte mult limbajul corpului, astfel incat ceilalti caini (si oameni care poseda cunostinte in acest sens) sa inteleaga ceea simte. O zgribulire a corpului, o anumita sclipire a ochilor sau o intoarcere a capului pot comunica: "nu ma simt confortabil cu ceea ce faci".

Psihologii specializati si oamenii, in general, pot comunica cu animalele in trei moduri diferite:

1. Prin imagini sau fotografii. Imaginile pot ajunge ca un flash in ochii mintii. Poate fi vorba de o singura imagine sau poate fi un intreg film. De exemplu, daca un caine vrea sa va spuna ca i-ar placea sa mearga la plimbare, veti vedea un caine care se plimba.

2. Prinsentimente. Persoanele sensibile absorb de foarte multe ori sentimentele si starile altora fara ca macar sa-si dea seama. In cazul in care persoana de langa ei este nelinistita, pot deveni si ei anxiosi. Animalele pot transmite si ele aceste stari pentru a ne ajuta sa intelegem unde au dureri. Dintr-odata, puteti simti dureri la nivelul stomacului sau al umerilor atunci cand va aflati in apropierea unui animal. Aceasta poate fi durerea lor reflectata in corpul vostru. Practic, animalele noastre de companie se oglindesc in noi.3. Prin cuvinte. Unele persoane care poseda abilitati de comunicatori cu animalele  pot auzi cuvinte in mintea lor atunci cand un animal le vorbeste. "Aceasta este principala cale prin care primesc mesaje de la animale. Intr-un fel mintea mea traduce imaginile in creier, sentimentele in corp si senzatia ca stiu despre ce este vorba in cuvinte. Este ca si cum imi soptesc mie insumi dar nu se "simte" ca si cum acest lucru vine de la mine", povesteste un psiholog al animalelor.

In general toti proprietarii de animale de companie primesc mesaje in mod telepatic de la companionii lor. Trebuie doar sa isi dea seama ca un anumit gand, imagine sau sentiment nu le apartine si ca vine din partea patrupedului. Este adevarat ca totul este foarte subtil si ca de cele mai multe ori negam sau ignoram aceste semnale care vin de la ei prin noi.

Pentru a putea descifra aceste mesaje, ar trebui sa fim foarte deschisi, sa ne studiem mintea si corpul in mod constant si sa ne intrebam : De unde vine acest mesaj? Se pare ca functionam asemenea unei statii radio: odata ce aflam pe ce unda comunica animalul nostru, totul devine din ce in ce mai usor. Insa, trebuie sa fim constienti ca pana si celor mai pregatiti specialisti in intelegerea limbajului animalelor li se intampla sa intampine dificultati.Iata cateva modalitati prin care primim mesaje de la animalele noastre de companie:

1. De la animal insusi.

2. Din propriile sentimente, analogii si presupuneri. De exemplu, cainele tau se ascunde atunci cand afara sunt artificii, iar tu consideri ca face asta pentru ca se teme de zgomote puternice. Este posibil sa fie adevarat, insa totodata poate fi vorba de mirosul din aer, de oamenii care sunt acolo sau de alte motive.

3. Din incercarea ta de a descifra limbajul corpului. Insa este propria ta interpretare, exista toate sansele ca animalul sa incerce sa transmita altceva decat ai inteles tu.

Te intrebi cum sa-ti dai seama daca ai inteles corect?! Incearca sa-ti analizezi foarte bine gandurile si sa fii atent la toate semnalele pe care le primesti. Intreaba-te de unde a aparut acea imagine, stare sau gand - nu numai cand te afli aproape de animalul tau, ci tot timpul. Nici un gand care ti se pare strain nu apare intamplator.

Sursa: lorriethepetpsychic.com


Pet Vet

Pancreatita este o afectiune ce implica inflamarea pancreasului. Pancreasul este o glanda aflata intr estomac si intestinul subtire. El are doua funct...

 
 
 

Quiz

Esti interesat/a de un catel dar nu sti ce rasa atunci acest test este potrivit pentru tine aici vei afla!

 
Sondaj
Ce caracter are merisul tau?