animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Despre rasa de caini Golden Retriever

Despre rasa de caini Golden Retriever

2/2383
calendar_month 17 Mai 2022, 00:00
Câinii din rasa Golden Retriever sunt prietenoşi, afectuoşi, jucăuşi şi agili. Adesea asociaţi cu copiii, cu pasiunea lor faţă de apă, cu abilitatea lor fantastică de salvatori şi recuperatori, cu capacitatea lor remarcabilă de urmărire, câinii din rasa Golden Retriever au o mulţime de calităţi care îi urca rapid în vârful listei celor mai îndrăgiţi câini de companie.

Golden Retriever Aspect

Cu toţii recunoaştem un Golden Retriever imediat, blana sa de lungime medie şi de un auriu strălucitor, îl dau repede de gol. Să nu uităm şi de expresia prietenoasă care poate cuceri orice inimă instant. Dacă discutăm de înălţime şi greutate, atunci trebuie să menţionăm că masculii adulţi pot atinge o înălţime de 55 - 60 de centimetri şi o greutate de 30 - 35 de kilograme, pe când femelele ajung să măsoare între 50 – 55 de centimetri şi ating o greutate cuprinsă între 27 şi 32 de kilograme.

Golden Retriever Personalitate

Câinii din rasa Golden Retriever sunt plini de viaţă, afectuoşi şi blânzi. Ei se adaptează, de obicei, foarte bine la viaţa de familie, mai ales atunci când sunt implicaţi în toate activităţile ce se desfăşoară atât în interiorul locuinţei, cât şi în exteriorul acesteia.

Dacă te gândeşti să îţi iei un companion Golden Retriever pentru pază, trebuie să ştii că el nu are instincte de câine de protecţie, dar cu toate acestea te va anunţa dacă ai vizitatori.

Golden Retrieverii sunt uşor de dresat şi educat, fiind răbdători şi executând comenzile cu uşurinţă.

Golden Retriever şi familia

Aşa cum menționam anterior, câinii din rasa Goden Retriever se adaptează cu uşurinţă la viaţa de familie. Ei sunt întotdeauna răbdători şi gentili cu copiii. Mai mult decât atât, ei sunt loiali proprietarului. De asemenea, câinii din această rasă se înţeleg perfect şi cu alte animale de companie.

Golden Retriever abilităţi

Câini din această rasă sunt buni vânători şi înotători. Ei pot lua cu uşurinţă urma, pot recupera anumite lucruri şi pot detectată narcoticele imediat. Mai mult decât atât, ei sunt şi buni ghizi pentru persoanele cu dizabilități, fiind adesea folosiţi în acest scop.

Golden Retriever îngrijire

Trebuie să ştii că Golden Retrieverii au nevoie de mişcare, prin urmare atunci când te decizi să adopţi sau să cumperi un pui ori un adult din această rasă, trebuie să te asiguri că dispui de suficient spaţiu pentru joacă şi alergare.

Blana unui Golden Retriever necesită şi ea mai multă atenţie, căci din cauza densităţii ei, trebuie curăţată şi periată cu atenţie. Vestea bună este că blana se curăţa cu uşurinţă.Golden Retriever îngrijire

Având în vedere că este un câine de talie mare, Golden Retrieverul are şi un apetit ridicat. Prin urmare, trebuie să te asiguri că îi poţi achiziţiona mâncarea de care are nevoie şi că hrana pe care o va primi are un aport diferit şi consistent de nutrienţi.

Recomandari

Pet Vet

Infestarea cu purici la caini este cauzata de purici care sunt insecte mici, fara aripi, care sug sange. Puricele de pisica este de departe cel mai co...

 
 
 

Quiz

Ce animal esti un test sa te vedem daca semeni cu animalul corezpundator.

 
Sondaj
Care e cel mai potrivit animal de companie ?