animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Legea privind eutanasierea cainilor este neconstitutionala

Legea privind eutanasierea cainilor este neconstitutionala

9/980
calendar_month 12 Ian 2012, 00:00
Putem considera ca este o prima batalie castigata in cazul eutanasierii cainilor vagabonzi, motiv de bucurie atat pentru membrii organizatiilor de protectie a animalelor cat si pentru iubitorii de animale.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi in randul judecatorilor, acestia sustinand ca eutanasierea trebuie facuta pe baza unor reguli stricte, nu prin referendum sau sondaj si trebuie sa tina cont de aspecte medicale, respectiv de boli ce nu pot fi tratate.

Aceasta decizie nu presupune ca animalele vor scapa definitiv de la eutanasiere. Legea se va intoarce la Camera Deputaţilor si la comisia de administratie pentru modificari. Abia apoi legea se va reintoarce la Curtea Constitutionala pentru promulgare.

Camera Deputatilor a votat Legea animalelor care lasa la latitudinea autoritaţilor locale soarta cainilor fara stapan. Autoritatile locale puteau lua decizia pastrarii in adaposturi, returnarii in teritoriu, eutanasierii, sterilizarii, sau gasirea unei solutii combinate dupa consultarea populaţiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective.

 

Sursa foto:http://stiri.rol.ro


Pet Vet

Salmoneloza este o infectie cauzata de bacteriile din genul Salmonella. Infectia este limitata de obicei la tractul intestinal, cauzand diaree, febra ...

 
 
 

Quiz

Daca parcurgi acest quiz vei afla ce rozator trebuie sa iti achizitionezi.

 
Sondaj
ce faci cand vezi un animal ranit?