animale.ro  »  Caini  »  Info Caini  »  Problema cainilor fara stapan pare sa ii intereseze tot mai mult pe edilii nostri

Problema cainilor fara stapan pare sa ii intereseze tot mai mult pe edilii nostri

1/1439
calendar_month 23 Apr 2013, 00:00
Sectorul 1

In 2008 Primaria a infiintat Serviciul Protectia Animalelor. Rolul acestuia este de a intreprinde activitati de identificare si capturare a cainilor agresivi si de reducere a numarului de patrupede (caini si pisici) de rasa comuna aflate in proprietatea legala a cuiva, prin sterilizare gratuita.

Pana in acest an, au fost sterilizate prin Serviciul Politia Animalelor 3010 caini fara stapan si 3055 de caini si pisici cu detinatori legali.

Pe 15 ianuarie 2009 a fost deschis Centrul Teritorial de Adapostire si Protectie Temporara a animalelor fara stapan care, in prezent, poate adaposti  1000 de caini. Aici, animalele sunt sterilizate, vaccinate si microcipate.

In plus, Primaria Sectorului 1 a reusit sa ofere spre adoptie din 2009 pana in prezent un numar de 934 de caini comunitari.

Pentru anul 2013 Primaria a alocat suma de 415.000 lei pentru ingrijirea cainilor din adapost.

Sectorul 2

Primaria de sector a inceput sterilizarea cainilor fara stapan in 2008 si are un adapost in comuna Tanganu. Aici pot fi tinute 650 de animale.

Pana in 2013 au fost sterilizati 12.000 de caini comunitari.
Sector 3

Nu exista informatii referitoare la actiunile Primariei in vederea rezolvarii problemei cainilor fara stapan de pe raza acestui sector.

Sector 4

In 2011 primarul Piedone declara: “Sectorul 4 nu îşi permite construcţia de adăposturi pentru maidanezi şi nici nu are logistica necesară pentru înfiinţarea noilor direcţii de gestionare a acestei probleme”.

Acum, potrivit HotNews, reprezentantii institutiei doresc sa colaboreze cu ONG-urile in vederea sterilizarii cainilor fara stapan.

Sectorul 5

Exact in aprilie 2012, Corin Romanescu, Presedintele UNPR Sector 5 la acea data, declara:

„Viitoarea administratie din Primaria Sectorului 5 va incepe ridicarea chiar pe acest teren a unui adapost dedicat cainilor fara stapan. In doar cateva luni, aici vor fi adusi toti cainii, care vor fi intretinuti si tinuti sub control".

De atunci pana acum nu s-a intamplat nimic concret si nu pot fi gasite informatii cu privire la activitatea Primariei de rezolvare a problemei cainilor fara stapan.Sectorul 6

Primaria de Sector are un parteneriat cu Vier Pfoten in vederea ridicarii, sterilizarii (si crotalierii), deparazitarii, vaccinarii si reteritorializarii cainilor aflati pe strada.

In 2012, au fost cheltuiti 48.640 lei pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan, potrivit HotNews, si au fost sterilizati 2500 de caini.

Pentru acest an au fost pusi deoparte 250.000 lei pentru hrana si vitamine si 500.000 lei pentru amenajarea adapostului pentru caini comunitari.

Dupa cum vedeti, unii primari incearca cel putin sa faca ceva, in timp ce altii dau vina pe lipsa banilor. In tot acest timp, cainii aflati pe strazi continua sa se inmulteasca si sa le ofere politicienilor prilej de a cheltui banii si de a cauta vinovati.


Pet Vet

Nematodele traiesc in intestinul subtire al pisicii. O pisica se poate infecta cu nematode in mai multe moduri, printre care ingerarea de oua din sol,...

 
 
 

Quiz

Caine sau pisica? Hamster sau papagal? Fa acest quiz si descopera in pielea carui animal te potrivesti!

 
Sondaj
cu ti se par animalele?