animale.ro  »  Caini  »  Rase Caini  »  Alaskan Klee Kai

Alaskan Klee Kai

2/2512
calendar_month 23 Mai 2023, 21:18

Originea

Alaskan Klee Kai beneficiaza de influenta in parti aproape egale in ascendenta sa atat din partea varietatii Alaskan Husky cat si a celei de Siberian Husky, precum si  din partea rasei American Eskimo. Rasa este relativ noua, fiind creata in anii ’70. Desi Klee Kai este o rasa cu origini nordice, incadreare potrivita pentru el ar fi in randul raselor de companie si agrement. Nu a fost creat pentru a trage sanii, nici macar de jucarie, in conditiile vitrege ale climatului din zona arctica.


Descriere

Alaskan Klee Kai se doreste o versiune in miniatura a rasei Alaskan Husky, desi dupa aspectul sau exterior se aseamana mai mult cu Husky Siberian. Are o greutate cuprinsa intre 4.3 si 18 kg, are trei varietati de talie si trei varietati de culoare.

Temperament

Cainii din rasa Alaskan Klee Kai latra, naparlesc si dispun de o doza foarte mare de energie, ceea ce le scade considerabil sansele de a fi declarati alegerea ideala pentru oricine. Pot deveni chiar hipersensibili daca nu au parte de suficienta activitate fizica in fiecare zi. Crescut intr-un mediu potrivit insa, Klee Kai poate fi un companion deosebit.

Sunt prietenosi cu strainii, dar si rezervati intr-o oarecare masura. Sunt totusi caini care socializeaza destul de bine. Fata de stapani si familie sunt docili si foarte iubitori. Pentru o crestere si o educatie corecta, este nevoie ca oamenii din jurul lor sa fie calmi, dar fermi si sa reprezinte adevarati lideri ai haitei, increzatori si consecventi. In caz contrar, ca si majoritatea raselor mici, Klee Kai pot deveni usor isterici si neascultatori, aceste probleme de comportament fiind cunoscute si sub numele de Sindromul cainelui de rasa mica.

Inaltimea pentru varietatea standard este de 38-42 cm la greaban, 33-39 cm la Minuature Klee Kai si de pana in 33 de cm la varietatea Toy Klee Kai. Greuatatea este 18 kg pentru Standard, 7 kg pentru Miniature, respectiv 4.3 kg la Toy.

Probleme de sanatate

Este o rasa destul de rezistenta, fara prea multe probleme de sanatate.

Conditii de viata

Datorita dimensiunilor reduse, acesti caini pot trai foarte bine intr-un apartament. Fiind o rasa cu o nevoie accentuata de miscare, Klee Kai se va simti ideal intr-o casa care are si o curte mica.

Miscare

Acesti caini au nevoie de exercitiu fizic in mod regulat. Pentru aceasta sunt recomandate plimabari zilnice lungi.

Speranta de viata

Fiind o rasa noua, nu a fost calculata inca o medie exacta, dar 14 ani reprezinta o estimare corecta.

Prolificitate

In medie, 1-3 pui la o fatare.

Ingrijire

Este o rasa care pierde o cantitate moderata de par la naparlire. Pentru a-i ingriji in mod corespunzator blana bogata, are nevoie sa fie pieaptanat si periat in mod regulat, daca nu zilnic, obligatoriu la cateva zile.
Recomandari

 

Pet Vet

Alergiile la pisici se prezinta adesea ca probleme ale pielii, spre deosebire de oameni care stranuta, tusesc si le curge nasul ca reactie la alergeni...

 
 
 
 
 
 

Quiz

Crezi ca esti destul de responsabil pentru a avea grija de un animal?\\r\\nFa acest quiz si afla!

 
Sondaj
Voua va plac hingherii?