animale.ro  »  Caini  »  Rase Caini  »  Brac german cu par sarmos

Brac german cu par sarmos

2/2427
calendar_month 23 Mai 2023, 21:18

 


Istoricul si originea


Bracul german cu par sarmos a fost creat la inceputul anilor 1900 in Germania, pentru a fi un excelent caine de vanatoare. Rasa provine din incrucisarea pointer-ului german cu alte rase. Exista unele polemici cu privire la rasele care au fost utilizate la crearea bracului german cu par sarmos, dar multi specialisti considera ca griffon-ul cu par sarmos, foxhound-ul, bloodhound-ul si pudelulau fost cainii inclusi in perfectionarea rasei. Rasa si-a facut pentru prima data aparitia in Statele Unite in anii 1920 si a fost acceptata in American Kennel Club in 1959, ca membru a grupei cainilor utilitari.


 


Aspectul exterior si dimensiunile


Bracul german cu par sarmos este un caine pointer de talie medie, cu un aspect caracteristic. Nasul este lung si lat, iar urechile sunt rotunjite, atarnand pe langa cap. Coada este scurtata si purtata ridicat. Blana sa sarmoasa il face usor de recunoscut. Blana acestui caine este rezistenta la intemperii, fiind prevazuta cu un puf des in sezonul rece, care este inlaturat vara. Parul exterior este aspru, sarmos si viguros, cu o lungime de 2,5-5 cm. Barba are lungime medie, iar sprancenele sunt groase. Culoarea blanii este maro-roscat, negru-ruginiu, maro cu sau fara pete pe piept, maro deschis. Inaltimea la greaban este de 60-67 cm la mascul si de 56-62 cm la femela. Greutateacorporala este in medie, la ambele sexe, de 27-32 kg.


 


Personalitatea


Bracul german cu par sarmos este un caine loial si afectuos care poate fi un pic rece si rezervat cu strainii. Este intotdeauna dornic sa-si multumeasca membrii familiei, dar poate fi incapatanat si neascultator. Acest caine are tendinta de a hoinari astfel ca trebuie sa-l tineti in lesa in spatiile publice, fiind lasat liber doar in curtile inprejmuite.


 


Relatiile cu familia si casa


Bracul german cu par sarmos va fi cel mai fericit caine intr-o familie foarte activa cu adolescenti si intr-o curte mare, imprejmuita. Cainele este extrem de energic si necesita un antrenament zilnic. Va fi un partener excelent la jogging si va adora sa inoate.


 


Dresajul


Ca si in cazul altor pointeri, bracul german cu par sarmos este un recuperator, un caine aportor nativ. Sunt inteligenti, dar exuberanta lor ii pot face uneori dificil de dresat. Este un caine de vanatoare bun, placandu-i sa vaneze cam orice tip de vanat. Rasa poate lua urma, poate pointa si recupera vanatul.


 


Aspecte particulare


Blana acestui caine trebuie periata de circa doua ori pe saptamana. Periodic, scurtarea blanii poate fi necesara. Acest caine este foarte energic si necesita multa miscare. Un brac german plictisit poate deveni distrugator.


 


Boli si afectiuni curente


Torsiunea(dilatatia) gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. Displazia de sold este o malformatie a articulatiei coxofemurale ce are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva.


Degenerarea retiniana progresiva este o afectiune care determina degenerarea celulelor nervoase de la nivelul retinei. Tulburarea poate duce la orbire. Otitele pot fi produse atat de germeni patogeni, cat si de corpi straini. Durata medie de viata a bracului german cu par sarmos este de 12-14 ani.

Lungime par: mediu
Talie: medie
Agresivitate: Agresivitate moderata
Familia: Cu copii < 5 ani
Relatia cu alte animale: Am si alte animale de companie
Spatiu: Casa cu curte


Recomandari

 

Pet Vet

Diabetul felin este o boala endocrina comuna a pisicilor. Simptomele uzuale sunt setea crescuta, urinare crescuta si pierdere in greutate in ciuda unu...

 
 
 
 
 
 

Quiz

afla ce animal ti se potriveste facand acest test foarte interesant! Eu iti urez successi mult noroc !

 
Sondaj
Adapost