animale.ro  »  Pisici  »  Info Pisici  »  Culmea recesiunii in San Diego: Taxa pe pisica

Culmea recesiunii in San Diego: Taxa pe pisica

8/847
calendar_month 13 Iul 2011, 00:00
Consiliul din San Diego a discutat, luni, despre propunerea de a taxa fiecare proprietar de pisica, urmand ca acestia sa aiba obligatia sa isi inregistreze animalele. Un audit realizat de autoritati arata ca orasul, care are de acoperit gauri mari in buget, ar avea de castigat in urma introducerii taxei. Daca doar 5% dintre cetatenii care detin pisici ar plati taxa de 25 de dolari, orasul ar putea strange aproape 500.000 de dolari.

Ideea este insa criticata chiar de membri ai consiliului, care sunt de parere ca este o idee ridicola, dar si nepopulara. Majoritatea comentariilor postate pe Internet de americani cu privire la aceasta idee sunt negative.

Multi considera ca taxa este nedreapta si se plang ca autoritatile taxeaza constant "saracii si batranii", dar "nu si corporatiile si miliardarii". "Sunt un pensionar cu doua pisici, 50 de dolari e mult pentru mine", spune o cititoare a ziarului Los Angeles Times. Altii atrag atentia ca cetatenii sunt deja taxati pentru apa, mancarea si produsele de ingrijire pe care le folosesc pentru animalele lor.

Alti comentatori amintesc si de faptul ca pisicile, spre deosebire de alte animale, isi fac deja datoria, ajutand orasul: "Pisicile fac ceva ce cainii nu pot. Acestea prind soareci si ii alunga, doar prin prezenta si mirosul lor. Sa nu mai vorbim despre comentarul cu cei 5% care vor plati, asta inseamna ca din start, 95% dintre proprietari nu vor plati. Asta ar fi o nebunie", mai spune Sara, o cititoare.

Pe de alta parte, unii americani sunt de parere ca taxa este corecta, avand in vedere ca si cainii trebuie inregistrati. Dezbaterea a devenit aprinsa intre iubitorii de caini si de pisici, avand in vedere ca si cainii presteaza servicii, ajutand persoanele cu handicap si pot fi dresati sa elimine diversi paraziti in casa.

"Si noi, iubitorii de caini platim pentru inregistrare, nu mi se pare o idee ciudata. Insa avand in vedere ca sunt mai multi proprietari de pisici, iar acestea se inmultesc prea repede, e nevoie de un plafon pentru numarul de pisici detinute", mai spune un cititor.


Pet Vet

Astmul la pisici este o boala comuna, cronica a plamanilor, ce afecteaza caile respiratorii inferioare, incluzand brohiile si bronhiolele. Stapanii pi...

 
 
 

Quiz

rezolva quizul acesta si afla!!!

 
Sondaj
tu sau animalul tau?