Ierburi sanatoase pentru pisica ta
1/1573
calendar_month 14 Oct 2013, 00:00
S-ar putea sa nu stii, insa, ca exista si alte plante pe care le poti cultiva in gradina sau in ghivece, in casa, care o pot tenta pe mica felina si, in plus, o pot ajuta atunci cand este bolnava.

Iarba matei

Iarba matei (Nepeta Cataria) este una dintre plantele care nu ar trebui sa lipseasca din gospodaria in care traieste si o pisica. Aceasta planta perena se numara printre ierburile pe care felinele le adora si care, in plus, sunt benefice pentru sanatatea lor.

Iarba matei este un afrodisiac natural pentru feline, astfel ca pisica ii va da frecvent tarcoale, fie doar pentru a o mirosi, fie pentru a-i rontai frunzele. Planta are efect calmant asupra pisicilor agresive, pe cele antisociale le face mai prietenoase, iar celor lipsite de vlaga le ofera energie.

De asemenea, iarba matei poate fi folosita si pentru a calma iritatiile de la nivelul pielii felinei, provocate, de pilda, de scarpinatul excesiv.

Valeriana

Valeriana (Valeriana officinalis), cunoscuta si ca iarba pisicii, este o planta aromatica, folosita pentru a elimina starile de anxietate, tensiune si agitatie si pentru a regla somnul. Cand vine vorba despre efectele pe care le are asupra felinelor, lucrurile stau complet diferit: valeriana le ofera o doza strasnica de energie!

Poti cultiva cu incredere valeriana in jurul casei sau in ghivece, atat pentru uz personal, cat si pentru pisica ta, care se va infrupta cu placere din frunzele acestei plante aromate.

Lemnul dulce

Lemnul dulce este o planta cu aroma speciala din care se obtin o varietate de produse, printre care si delicioasele bomboane. Planta are o multime de beneficii asupra sanatatii omului, insa pare sa fie de un real ajutor si pisicilor!

Radacina de lemn dulce, in mod special, poate fi utilizata pentru a calma iritatiile de la nivelul pielii felinei, dar si ca remediu in afectiunile endocrine si digestive. Totodata, daca pisica se confrunta cu o viroza respiratorie, tot lemnul dulce poate ameliora simptomatologia, gratie proprietatilor sale calmante.

Nu in ultimul rand, radacina de lemn dulce poate fi folosita cu succes si in cazurile de artrita, dat fiind efectul sau antiinflamator.

Gentiana

Gentiana (Hydrastis canadensis) este o planta medicinala folosita datorita proprietatilor imunostimulatoare, antiinflamatoare si antiobiotice, printre multele alte. Insa daca gentiana este benefica omului, afla ca planta poate fi folosita cu incredere si ca remediu naturist pentru o serie de afectiuni ale pisicii de companie.

De pilda, tinctura sau infuzia de gentiana, cu precadere atunci cand este folosita in combinatie cu o solutie salina, actioneaza ca un dezinfectant natural si poate fi utilizata pentru a curata ranile felinei. De asemenea, solutiile pe baza de gentiana pot fi folosite si pentru a curata ochii inflamati, atunci cand cauza o reprezinta alergiile ori infectiile.

Inainte, insa, de a folosi orice remediu naturist pentru a trata diferite probleme de sanatate cu care se confrunta pisica, nu uita sa ceri parerea medicului veterinar.

Foto: petrepublicthailand.com, climatekids.nasa.gov, flickr.com, indianapublicmedia.org, warrenphotographic.co.uk

Quiz
Cu ce animal semeni?

Caine sau pisica? Hamster sau papagal? Fa acest quiz si descopera in pielea carui animal te potrivesti!

Sondaj

Perus sau Nimfa??