Daca femelele urangutan nu se despart nicio clipa de puii lor timp de doi ani, iar cele elefant sunt ajutate de toate mamicile din comunitate pentru a-si ingriji progeniturile, caracatitele duc ideea de parinte la extreme, sacrificandu-si propria viata pentru binele puilor lor. Descopera cateva mamici eroine din regnul animal si modurile lor surprinzatoare in care au grija de puii lor!
1. Elefanti
Puii de elefanti sunt unele dintre cele mai rasfatate si bine ingrijite animalute, intrucat nu au doar una, ci mai multe mamici. Atunci cand o femela naste un pui, toate mamicile din jur se implica in ingrijirea si protejarea acestuia de pericole. In plus, acestea au rolul de a menaja proaspata mamica, care a fost nevoita sa poarte in pantece un pui de nu mai putin de 137 de kg. Mamica are nevoie de timp pentru a-si recapata puterile si a-i oferi puiului ei laptele si ingrijirea de care are nevoie.
2. Urangutanii
Mama urangutan si puiul ei nu sunt legati doar afectiv sau emotional, ci si fizic. Mama isi poarta permanent puiul in brate in primele patru luni de viata. Puiutul atarna de gatul mamei apoi pe o perioada de 5 ani, putand fi alaptat chiar si in al saselea an de viata.
3. Gheparzii
Mamicile ghepard pot primi cu usurinta premiul pentru cei mai rabdatori parinti din lumea felinelor. Timp de doi ani de la nastere, mamicile se ocupa non-stop de "educatia" si cresterea puilor, invatandu-i tot ce trebuie sa stie despre supravietuire, vanat, adaposturi si aparare.
4. Ursii polari
Puii de ursi sunt crescuti doar de mamele lor, fara nicio implicare din partea tatilor. Iar efortul nu este deloc mic, avand in vedere ca puii de ursi se nasc complet neajutorati, orbi si fara dinti. La fel ca si mamicile ghepard, ursoaicele polare dedica nu mai putin de doi ani cresterii si ingrijirii puilor, pana cand sa-i lase sa se descurce pe propriile picioare. Traind in conditii meteo pribegi, mamicile sunt nevoite sa-si poarte adesea puii in spate pentru a-i feri de sloiuri de gheata.
5. Caracatite
Caracatitele exprima cel mai bine spiritul de sacrificiu al unui parinte. O femela depune 50.000 de oua o data si nu se desparte de cuib pe o perioada de 40 de zile. Sunt foarte protectoare cu acestea, iar dupa ce puii se nasc, sunt atat de dedicate vietii de mamici, incat uita sa mai aiba grija de ele si sa se mai hraneasca, motiv pentru care mor la scurt timp dupa ce puii ies din oua.
6. Canari
Femela canar este o alta mama devotata a regnului animal. Inca de dinainte ca puii sa iasa din oua, mamicile le canta si descanta cu trilulile lor incantatoare. Dupa ce ies din gaoace, mamele canari se transforma in adevarate leoaice cu puii lor, asigurandu-le protectie si hrana 24 de ore din 24. Acestea cauta toata ziua hrana si o depoziteaza in gusa, timp in care isi lasa puii ascunsi intr-un cuib bine pus la punct, apoi se intorc si iii hranesc cu prada pe care au reusit sa o adune.
Surse foto: Refdag.nl, regardsurlemonde.fr, discover-indo.tierranet.com, kulfoto.com, prikol.ro, vigilantliving.wordpress.com, socialvixen.com