Ursul panda maro
Stiai ca ursul panda are un "frate" de alta culoare? Este vorba despre subspecia ursului panda maro, cunoscut si sub numele de ursul Qinling, dupa arealul in care isi duce existenta (muntii Qinling din China). Astfel, aceasta subspecie este aidoma ursului panda standard, cu diferenta ca zonele trupului colorate in negru ale acestuia din urma sunt maro la ursuletul Qinling.
Primele exemplare de ursi panda maro au fost identificate in 1985, insa oamenii de stiinta au inregistrat subspecia in mod oficial abia in 2005. Nu se stie cu exactitate care este populatia de ursi Qinling care traiesc in salbaticie - dar se estimeaza ca efectivul lor ar fi de cateva sute.
Pinguinul negru
In 2010, un fotograf al National Geographic a capturat o imagine extrem de pretioasa, cea a unui pinguin complet negru. Acesta este o raritate, animalul suferind de melanism - productia excesiva de melanina -, o conditie aproape inexistenta printre pinguini. De altfel, spun specialistii, deficitul de melanina este mult mai comun si mai probabil decat melanismul in randul pasarilor, inclusiv al pinguinilor.
Pisica-himera
Venus este cea mai celebra pisica-himera, o felina cu o mutatie de culoare incredibila. Jumatate din chipul lui Venus este negru, in timp ce cealalta jumatate este portocalie. De parca nu era suficient, ochiul din partea neagra este verde, iar cel din jumatatea portocalie este albastru.
Aspectul inedit al felinei este rezultatul fuzionarii a doi embrioni, un fenomen relativ frecvent in randul pisicilor. De altfel, majoritatea masculilor tortoiseshell sunt himere (situatia este mult mai rar intalnita la femele, cum este Venus).
Cangurul alb
Macropus giganteus este una dintre cele mai mari specii de cangur. Aceste animale pot atinge inaltimi de 210 cm si cantari pana la 54 kg. Printre ei se mai strecoara - rar, ce-i drept - cate un exemplar albinos, cu blana complet alba, cum este cazul celui care a fost zarit in Parcul National Namadgi din Canberra, Australia.
Din pacate, sustin expertii, cangurii albinosi nu au mari sanse sa supravietuiasca in salbaticie, intocmai din cauza blanii lor deosebite, care ii face o prada usoara pentru vulpi si caini salbatici. In plus, sunt si mai predispusi sa dezvolte cancer de piele si arsuri si, totodata, sa sufere de probleme de vedere si auz.
Foto: lewebpedagogique.com, noahstrycker.com, laughingsquid.com,dailynewsdig.com, travelling-australia.info, imgarcade.com