Craiova: problemele continua la adapostul Breasta
1/1445
label Diverse autorenew 08 Iul 2013, 00:00
Se pare ca SC Salubritate Craiova a solicitat, in luna aprilie 2013, oferte pentru cumpararea a 300 de doze de Eutanasil T61 de 50 ml/per flacon pentru stabilimentul canin Facai-Breasta.

Potrivit unui medic veterinar craiovean o asemenea cantitate de Eutanasil poate omori intre 3000 si 6000 de caini.  "Un lucru este clar: cainii sunt eutanasiati, tocmai din acest motiv nici nu ni se permite accesul in incinta adapostului. Toate informatiile pe care le detinem le avem de la craiovenii care merg zilnic sa ia in adoptie caini. Cantitatea de Eutanasil pe care au cerut-o in caietul de sarcini vorbeste de la sine. In anii trecuti, din cate cunoastem, au fost eutanasiati maximum 20 de caini, iar acum au nevoie de o doza pentru 6.000 de suflete?

Cei de la adapost incalca flagrant legea. Au ajuns sa tina cate sapte caini intr-o cusca, desi legea spune ca nu trebuie sa depaseasca maximum patru. Animalele nu sunt hranite corespunzator, sunt extrem de slabe si bolnave, multe sufera de jigodie, ceea ce ne dovedeste clar ca nu li se administreaza tratamente sau vaccinuri corespunzatoare. Avem dovezi pe care ni le-au pus la dispozitie craiovenii care au platit chiar si 500 sau 600 de lei pentru a adopta un caine care a doua zi a murit. Oamenii au mers insa si au solicitat necropsia pentru animalele adoptate. Avem certificate in acest sens din care reiese ca aveau jigodie sau alte boli", a declarat presedinta asociatiei de protectia animalelor „Viaţa Animalelor“, Aurelia Loacă.



Dandu-li-se dreptul la replica si intrebati cati caini se afla in prezent la Breasta si in ce conditii pot fi adoptati, cei de la SC Salubritate Craiova SRL au declarat: "In prezent, nu a fost atinsa capacitatea maxima a adapostului.

Persoana care solicita revendicarea/adoptia unuia sau mai multor caini de la adapostul canin trebuie sa depuna o cerere in acest sens la sediul SC Salubritate Craiova SRL. Formularul tipizat necesar este disponibil la secretariatul unitatii noastre. Cu formularul astfel inregistrat, petentul merge la adapostul canin Pod Breasta, unde se vor trece pe formularul mentionat numerele de crotalii ale animalului/animalelor revendicate, precum si operatiile sau tratamentele efectuate in perioada cazarii acestora la adapost. Se emite pe loc factura reprezentand contravaloarea tuturor serviciilor trecute pe solicitare, inclusiv capturarea si cazarea animalelor de la data capturarii, la tarifele aprobate prin HCLM nr. 417/2011. Persoana care solicita revendicarea/adoptia va plati apoi aceasta factura, patrupedele urmand sa fie eliberate pe baza chitantei de plata.
Ca atare, nu exista o anumita taxa de adoptie, cel care revendica animalul platind doar contravaloarea serviciilor efectuate de la ridicarea animalului si pana la revendicare (capturare, crotaliere, sterilizare, cazare/zi, vaccinare etc.)".

Noi venim si intrebam: de ce sa plateasca adoptatorul toate serviciile acestea, din moment ce exista un buget alocat de primarie in acest sens? Sa intelegem ca adapostul Breasta incerca sa culeaga bani din doua surse pentru acelasi lucru?!

Sursa: gds.ro